Šport > Nogomet
366 ogledov

Pred sodnika še en zvezdnik Reala

luka modrić EPA
Hrvaški reprezentant bo moral na zatožno klop.

Špansko tožilstvo je v sredo vložilo obtožnico proti kapetanu hrvaške nogometne reprezentance in članu madridskega Reala Luki Modriću, danes sporočajo agencije. V letih 2013 in 2014 naj bi Modrić dacarjem utajil davek v višini več kot 870.000 evrov, ti pa so mnenja, da je znesek lahko še višji.

Nogometaš je prihodke od reklam in sponzorstva prejemal v Luksemburgu, kjer je imel z ženo svoje podjetje, Real pa naj bi družinskemu podjetju Modrićevih nakazal okrog 1,6 milijona evrov. A davčna utaja bi bila lahko še višja, saj naj bi imel Modrić odprt račun tudi na otoku Man, davčni oazi med Irsko in Veliko Britanijo.

Dvaintridesetletni nogometaš in klub očitkov tožilstva še nista komentirala. Nazadnje pa je v torek davčno utajo v višini pol milijona evrov priznal Modrićev soigralec Brazilec Marcelo, že pred tem pa so bili utaje davkov obtoženi številni zvezdniki Reala, tudi Cristiano Ronaldo in trener Jose Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice