Šport > Nogomet
1946 ogledov

Predsednik: Gre za družbeno usmrtitev, jaz sem žrtev

Luis Rubiales Profimedia
Rubiales ne bo odstopil.

Potem ko so se španski mediji sinoči razpisali, da bo predsednik španske nogometne zveze RFEF Luis Rubiales na današnjem izrednem sestanku odstopil, je sam danes zanikal novico. "Ne bom odstopil. Boril se bom do konca," je dejal 46-letnik, ki sebe vidi kot žrtev.

"Ne gre za pravico, ampak za družbeno usmrtitev," je odvrnil Rubiales na številne pozive v domovini in po svetu, naj zaradi nedostojne poteze po finalu svetovnega prvenstva odstopi. Ko so Španke osvojile svetovni naslov, je namreč Rubiales eno od reprezentantk Jenni Hermoso pri tem poljubil na usta, s čimer je sprožil plaz kritik in ogorčenja.

Tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je proti Rubialesu sprožila disciplinski postopek, saj gre za kršitev disciplinskega kodeksa.

Že pred tem je španska ženska nogometna liga zahtevala njegovo razrešitev. K odstopu ga poziva tudi mednarodni sindikat Fifpro, španska vlada na čelu s premierjem Pedrom Sanchezom je sporočila, da je bilo njegovo opravičilo nezadostno, zato zahteva preiskavo.

"To je bil spontan poljub, obojestranski, evforičen in sporazumen," je prepričan Rubiales in poudaril, da je prava žrtev medijskega linča v tej zgodbi on.

Luis Rubiales | Avtor: Epa Epa

Se pa je Rubiales po novem opravičil za to, da se je po polfinalni zmagi Špank na igrišču v znak slavja, ko je stal ob španski kraljici Letizii, grabil za mednožje.

Komentarjev 5
  • Ender3 18:58 25.avgust 2023.

    No, no, če te čustva izdajo to še ne pomeni, da ga je treba kazensko preganjati..Naj mu dokažejo, da je to naredil zaradi strasti in spolne sle..

  • Avatar Zoran
    StarMačk 18:42 25.avgust 2023.

    Zanimivo je še, da se sindikatu Futpro očitno ne zdi sporno, ko na podelitvi ženska v rdečem kostimu, ki je prav tako verjetno prihaja iz španske nogometne zveze, skoraj na identičen način k sebi stiska in poljublja nogometašice!?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:34 25.avgust 2023.

    Iz odziva španskega sindikata FUTPRO se nedvoumno razbere, da gojijo do predsednika nogometne zveze neke stare zamere in so dočakali trenutek za maščevanje!? "Delamo na tem, da tovrstne poteze ne bodo nekaznovane, temveč da bo zanje izrečena ustrezna kazen. Le ...prikaži več tako bomo lahko zaščitili ženske nogometašice pred dejanji, ki so za nas nesprejemljive", sporoča sindikat Futpro. Torej problem je, ker je moški na ta način javno čestital ženski, če bi šlo za 2 moška ali 2 ženski, ne bi bilo težav!?

Sorodne novice