Šport > Nogomet
186 ogledov

Preiskava proti nogometnemu mogočnežu skrbi Fifo

Nasser Al-Khelaifi Nasser Al-Khelaifi.
Pri Mednarodni nogometni zvezi upajo, da preiskava proti vplivnemu nogometnemu mogotcu ne bo vplivala na priredbo mundiala.

Generalna sekretarka Mednarodne nogometne zveze Fife Fatma Samoura je dejala, da upa, da kriminalistična preiskava okrog prodaje televizijskih pravic katarski medijski skupini BeIN Media ne bo "zmotila" priprav Katarja na organizacijo svetovnega prvenstva leta 2022.

Švicarski tožilci so minuli teden sporočili, da so uvedli kriminalistično preiskavo proti predsedniku francoskega nogometnega kluba PSG in šefu podjetja BeIN Media Nasserju Al-Khelaifiju ter osramočenemu nekdanjemu uradniku Fife Jeromu Valckeju v zvezi s sporno prodajo TV-pravic za mundiale med letoma 2018 in 2030. "Upam, da preiskave ne bodo zmotile Katarja pri organizaciji svetovnega prvenstva," je dejala Samoura v pogovoru za AFP v Madridu.

Samoura, sicer Senegalka, je prevzela vlogo Valckeja v Fifi po prizadevanjih predsednika Fife Giannija Infantina, da bi svetovno nogometno zvezo po seriji škandalov "očistil" korupcije.

Jerome Valcke Afera Šport Predsednik PSG in osramočeni Valcke pod plazom obtožb

"Svetovna prvenstva so, kot veste, dragulji Fifinih tekmovanj. Zato jih ne želimo z ničemer ogroziti. To velja tudi za Katar, ki je organizator prvenstva 2022. Organizacijo mundiala je Fifa Katarju dodelila leta 2010, še pred novim vodstvom, mi pa si bomo prizadevali, da bo prvenstvo organizirano na visoki ravni," je dodala generalna sekretarka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.