Šport > Nogomet
24 ogledov

''Prestop Özila vezan na Bala''

arsene wenger EPA
Trener Arsenala Arsene Wenger je razkril, da je bil prestop Mesuta Özila neposredno vezan na prestop Gareha Bala.

''Časovni okvir dogovora z Özilom je bil povezan z Garethom Balom in drugimi dogovori Real Madrida, saj so kupili še Isca in Illarramendija. Ko sem stopil v stik z Realom, je bilo vse odprto. Potrebovali so nekaj časa, da je Carlo Ancelotti pobliže spoznal ekipo in sprejel odločitev. Če upoštevamo vse dejavnike, postane jasno, zakaj je trajalo tako dolgo. Z Mesutom sem se pogovarjal že prej, preden se je pridružil Realu, vendar mi je takrat zatrdil, da si želi v Madrid, zato sem mu zaželel srečo. Vedel je, da ga že dolgo želim v ekipi, saj to ni bilo prvič, da sem poskusil podpisati z njim,'' je povedal Wenger, ki je z nakupom nemškega reprezentanta zadel v polno.

Arsenal splezal na zeleno vejo

mesut ozil | Avtor: EPA EPA
Arsenal je z Özilom na čelu v letošnji sezoni zaigral kot prerojen in se trenutno nahaja na prvem mestu lestvice Premier lige. ''Zapraviti toliko denarja je velika odgovornost, vendar se ne počutim nelagodno, saj smo sredstva imeli na voljo. Prej si tega nismo mogli privoščiti, saj nismo imeli denarja. Čutil sem veliko odgovornost, ko smo gradili stadion in se izogibali bankrotu. Prva leta so bila težka, kar je pripomoglo k temu, da smo izgubili nekatere igralce. Zdaj smo v boljšem finančnem položaju,'' je povedal Wenger.

Po kvaliteto v Nemčijo

Topničarji imajo v svoji vrsti številne nemške nogometaše, kar je odraz kvalitete državne reprezentance. ''Nemčija v tem trenutku proizvaja vrhunske nogometaše. Kar naenkrat imajo Götzeja, Draxlerja, Schweinsteigerja, Kroosa, Özila, Podolskija. Na vsakem položaju imajo dva ali tri igralce, zato smo se osredotočili na Nemčijo. Za nameček je to nacionalnost, ki se dobro prilagodi. V načinu adaptacije so podobni severnim državam. Tveganje je manjše, še posebej, če je igralec že prej zapustil svojo državo - kot Özil, ko je odšel v Španijo - saj vedo, kaj pričakovati,'' je zaključil francoski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.