Šport > Nogomet
8571 ogledov

Primer Josip Iličić se močno zapleta: "Takšna dejanja ostro obsojamo"

Josip Iličić twitter NK Maribor
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije se je odzval na trenutno dogajanje v zvezi z Josipom Iličićem, ki je bil na željo trenerja NK Maribor Damirja Krznarja odstranjen iz prve ekipe vijoličastega moštva.

V nogometnem prostoru na sončni strani Alp še naprej močna odmeva odstranitev legendarnega slovenskega napadalca Josipa Iličića (35) iz prve ekipe slovenskega prvoligaša NK Maribora.

Kot smo poročali, so v klubu odločitev sprejeli na pobudo trenerja moštva Damirja Krznarja. 

Klubsko pojasnilo glede aktualnega dogajanja v Ljudskem vrtu: na trenerjevo pobudo je bila sprejeta odločitev, da bodo v prihodnje aktivnosti moštva potekale brez prisotnosti Josipa Iličića. Do nadaljnjega bo vadil po samostojnem, klubskem programu in ga ne bo med kandidati za nastop na naslednjih tekmah.

Moštvo je imelo po vnaprej predvidenem programu v ponedeljek prost dan, od torkovega popoldneva pa odpiramo novo poglavje delovnega cikla. Vmes so se sestali vsi neposredni udeleženci, ob odkritem pogovoru izmenjali stališča in dorekli prihodnje korake. Trener Damir Krznar je pojasnil razloge za odločitev, športni direktor Marko Šuler potrdil sklep, Josip Iličić začel z delom po samostojnem, klubskem programu z namenom, da doseže želeno stopnjo telesne pripravljenosti.

NK Maribor

Josip Iličić Na željo trenerja Šport Takšen je razplet mariborske drame z Josipom Iličićem Olimpija Maribor Stožice Odmevi derbija Šport Poraz v Stožicah iz Maribora ni odnesel trenerja, ampak Josipa Iličića!

Primer so pod drobnogled vzeli tudi pri Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), kjer so se odločno postavili na stran nogometaša, saj naj bi Maribor z enostransko odločitvijo kršil pogodbo o profesionalnem igranju nogometa v Sloveniji.

Odgovor SPINS-a objavljamo v celoti.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije se odziva na odločitev vodstva NK Maribor, da bo Josip Iličić do nadaljnjega vadil po samostojnem, klubskem programu in ga ne bo med kandidati za nastop na naslednjih tekmah. Vodstvo kluba je to odločitev sprejelo na pobudo glavnega trenerja, Damirja Krznarja.
 
Dejstvo je, da je v skladu z 8. členom enotne Pogodbe o profesionalnem igranju nogometa v Sloveniji takšna odločitev kluba mogoče le ob soglasju igralca. Klub mora igralcu omogočiti pogoje za treniranje in igranje tekem na način, da bo igralcu nudil optimalne pogoje za igranje tekem in vadbo s prvo člansko ekipo kluba pod strokovnim vodstvom trenerjev prve članske ekipe kluba. Drugo diskriminatorno ravnanje do igralca ni dopustno. Le izjemoma je dovoljena posebna obravnava igralca in sicer v primerih njegove rehabilitacije po bolezni ali poškodbi oziroma, kadar je igralcu izrečen disciplinski ukrep.
 
V nasprotnem primeru gre za kršitev določil pogodbe s strani kluba, kar lahko vodi do enostranske prekinitve pogodbe in uvedbe disciplinskega postopka zoper klub. V primeru Josipa Iličića ne vidimo razloga, na podlagi katerega bi klub sprejel takšno odločitev. V pripravljanjem obdobju je bilo namreč na voljo dovolj časa, da igralec doseže želeno stopnjo telesne pripravljenosti.
 
Ker so se tovrtstne kršitve klubov 1. in 2. SNL v preteklosti že pojavljale, je sindikat SPINS takoj stopil v bran igralcem in obvestil klub o kršenju določil enotne pogodbe ter zahteval takojšnjo vrnitev igralcev v redni proces treninga prve ekipe. Sindikat SPINS vsa diskriminatorna dejanja klubov, ki največkrat zasledujejo uresničevanje športnih ciljev, ostro obsoja in ima do njih ničelno toleranco.

SPINS

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Idioti 12:32 22.september 2023.

    Men je svak pri 40 -tih , nogomet je pa nehal igrati pri 30 , na prijateljski tekmi proti Šibeniku podal v nulo svojemu napadalcu za 2 gola . Kondicije je imel pa glih tolk kot jaz , ki se ...prikaži več s športom nisem ukvarjal. Odiglal en polčas in conski klub knokavtiral drugoligaša .

  • Idioti 12:27 22.september 2023.

    Ni JOJO za to da teče ampak samo da poda tja , kjer on najde luknjo !

  • leonardo 07:35 22.september 2023.

    Takoj, ko se je privaljal nazaj v Maribor sem komentiral, da je drugod odslužil in išče zatočišče za lagodno življenje.