Šport > Nogomet
235 ogledov

Protestirali z avtomobilčki

FCM FCK avtomobilčki PrtSc
Na Danskem so privrženci aktualnih prvakov na izviren način zaznamovali srečanje.

V ponedeljek se je v Herningu pred 10.000 gledalci odvil derbi danske Superlige med domačim Midtjyllandom in aktualnim prvakom Københavnom, za katerega je še v jesenskem delu sezone igral slovenski reprezentant Benjamin Verbič.

Domači so slavili po preobratu (3:2) in se zadržali na vrhu lestvice, medtem ko Københavnu v letošnjem tekmovalnem obdobju ne gre tako dobro.

Toda mesto na prvenstveni lestvici ni bilo tisto, kar je tokrat zmotilo privržence kluba iz danske prestolnice. Srečanje v Herningu bi namreč moralo biti odigrano v nedeljo, a se je televizijska hiša, ki ima pravice za prenose Superlige, odločila obračun prestaviti na ponedeljkov večerni termin, saj je v sprva načrtovanem nedeljskem popoldanskem terminu predvajala dirko formule 1 za VN Bahrajna.

To je seveda prekrižalo načrte številnih privržencev Københavna, ki zaradi službenih obveznosti v ponedeljek niso mogli odpotovati na gostovanje.

Kaj si mislijo o preložitvi tekme, so pokazali že v prvi minuti obračuna proti Midtjyllandu, ko so na zelenico zmetali veliko majhnih dirkalnih avtomobilčkov. Zadeli niso nikogar, domači vratar je igrače odstranil z igrišča in tekma se je nadaljevala v normalnem ritmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.