Šport > Nogomet
2414 ogledov

"Raje kot nogomet imam pivo in žar"

Dani Osvaldo Epa Osvaldo v dresu Espanyola.
Nekdanji napadalec italijanskih velikanov ne pogreša nogometa.

Dani Osvaldo je nekdanji nogometaš Fiorentine, Rome, Interja in Juventusa, ki je lani končal kariero. Športno pot je končal pri vsega tridesetih letih kot član argentinskega velikana Boce Juniors in to kljub temu, da je imel ponudbe klubov iz Evrope.

"Odločil sem se zapustiti Boco, preveč se je dogajalo vsega. Nisem mogel zapustiti hiše, bal sem se ljudi. Nisem več želel igrati, čeprav sem imel ponudbe iz Kitajske, a tudi klubov v evropski ligi prvakov," je za Gazzetto dejal Osvaldo in dodal: "Začel sem sovražiti to, kar sem vedno imel rad. Nogomet si zasluži spoštovanje, a ljubša od denarja, ki bi ga lahko zaslužil, sta mi bila pivo in žar."

"Klical me je tudi Sampaoli, ki si me je želel v Sevilli, ker je potreboval napadalca. Dejal sem mu: 'Šef, ampak poteka Cosquin rock festival'. Odgovoril mi je: 'Pozabil sam! Seveda, pojdi, tega ne smeš zamuditi!'. Res sva dva norca," je še povedal Osvaldo. Jorge Sampaoli je sicer kasneje zapustil andaluzijski klub in prevzel vodenje argentinske reprezentance, ki jo je prevzel sredi kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Osvaldo je v karijeri zamenjal 12 klubov: "Igral sem za velike klube. Včasih se mi to zdi samoumevno, a vse bolj razumem, da sem imel v karieri veliko sreče. Vse skupaj pa prav nič ne pogrešam. Lahko mi verjamete." 

Inter je sicer zapustil zaradi spora s takratnim trenerjem Robertom Mancinijem. "Udaril sem ga po tekmi z Juventusom. Dejal sem mu: 'Se želiš tepsti?', on pa mi je odgovoril, naj tega ne govorim pred vsemi. Moral me je odgnati, drugače bi izgubil avtoriteto. Takrat sem objokan vstopil v njegovo pisarno, bilo me je sram. On je velik trener, ki ima tudi dober karakter."

V Argentini rojeni Osvaldo je sicer zbral 14 nastopov za italijansko reprezentanco, dosegel je tudi štiri zadetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice