Šport > Nogomet
30 ogledov

Ramos razočaran: "Če bi odločal jaz, Özil ne bi odšel"

sergio ramos mestu özil EPA
Kljub prihodu Garetha Bala v slačilnici Real Madrida, vsaj nekateri, niso zadovoljni. Ne toliko zaradi multimilijonskega prestopa Valižana, temveč zaradi odhoda Mesuta Özila.

Nemški reprezentant Mesut Özil je za 50 milijonov evrov na zadnji dan prestopnega roka Real Madrid zamenjal za Arsenal, kot je priznal kasneje tudi zaradi tega, ker je čutil, da mu novi trener belega baleta Carlo Ancelotti ne zaupa.

"Prepričan sem bil, da bom ostal pri Realu," je v pogovoru za spletno stran Nemške nogometne zveze (DFB) dejal Özil. "Nato sem spoznal, da nimam zaupanja trenerja in odgovornih. Sem nogometaš, ki potrebuje to zaupanje, videl pa sem, da bom to dobil pri Arsenalu, zato tudi odhajam tja."

"Feeling" z vsemi člani moštva

Odhod "Čarovnika iz Oza" ni navdušil navijačev Reala, ki so nemškemu reprezentantu turških korenin skandirali tudi med ponedeljkovo predstavitvijo Garetha Bala, ko jih je Florentino Pérez večkrat utišal, tako besedno kot s prstom na ustih. Eden največjih Realovih kreativcev je bil namreč zelo priljubljen član moštva, samo v lanski sezoni pa je bil z 31 podajami na vrhu La Lige.

Zelo dobro je sodeloval s Cristianom Ronaldom, radi pa so ga imeli tudi ostali člani moštva, še posebej kapetan Sergio Ramos, ki je Özilu v lanski sezoni famozno stopil v bran po številnih besednih napadih Joséja Mourinha. Ko ga je slednji med polčasom ene izmed ligaških tekem zamenjal, je Ramos v podporo oblekel njegov dres. Svojega zadnjega, ki ga je nosil na nedeljski tekmi z Athleticom Bilbaom, mu je Özil tudi podaril v spomin.

Arbeloa: "Mislil sem, da gre za šalo"

"Jasno je, da gre za soigralca in prijatelja, ki je drugačen," se je svojemu kolegu v torek poklonil Ramos. "Z njim sem vedno imel 'feelling', zato sem razočaran. Je izjemen nogometaš, unikaten. Ne moti me njegov odhod, a sem razočaran. To so osebne reči, on odloča o svoji prihodnosti. Vsak si izbere tisto, kar je najboljše zanj, povsem prosto pa lahko počne, kar si želi. Če bi jaz v Madridu odločal, bi bil on med zadnjimi, ki bi odšli. Ampak on se je tako odločil in klub prav tako."

O slovesu Nemca je spregovoril še en steber Realove obrambe, španski reprezentant Álvaro Arbeloa, ki je najprej mislil, da gre le za šalo. Tudi on je Realovo desetico označil za "unikatnega" nogometaša.

"On je drugačen. Na svetu ni takšnega, kot je on," je dejal Arbeloa. "Od nas se je poslovil v nedeljo. Najprej sem mislil, da gre za šalo. Škoda."

Ramos Özil dres Real Madrid Arsenal prestop darilo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.