Šport > Nogomet
25 ogledov

Ranilović: Pritisk večji kot v Sloveniji

Marko Ranilović je v letošnji sezoni znova dobil priložnost kot prvi vratar in j Žurnal24 main
"Takšnega debija si ne želi nihče," je svoj premierni nastop v dresu Hajduka pokomentiral Marko Ranilović, ki so mu nogometaši Rijeke sinoči zabili kar tri zadetke.

Zdravstvene težave prvega vratarja Lovra Kalinića so v prvi plan nepričakovano hitro potisnile slovenskega čuvaja mreže Marka Ranilovića, ki je včeraj debitiral v dresu Hajduka na jadranskem derbiju proti Rijeki na Kantridi. 28-letni vratar je bil po prepričljivem porazu svojega moštva razumljivo razočaran, kar je poudaril tudi v pogovoru za Goal v mešani coni reškega stadiona: "Domača zasedba je že od vsega začetka imela iniciativo in učinkovito izkoristila vse naše individualne napake ter hitro prišla do lepe prednosti. Ne morem reči drugega kot to, da je Rijeka zasluženo zmagala. Mi moram iz tega dvoboja izvleči določene pozitivne stvari, ki nam bodo pomagale, da bomo na naslednjih tekmah boljši."

''Rijeki lahko le čestitam''

Splitčani so v uvodnih minutah le nemočno spremljali poigravanje domačinov, ki so mrežo Ranilovića zatresli že po slabih dveh minutah tekme in mu močno zagrenili debitantski nastop na uradni tekmi: "Noben nogometaš si ne želi izgubiti tekme na takšen način, še posebej pa ne v debitantskem nastopu. Bil sem maksimalno pripravljen, vendar je bila Rijeka tokrat precej boljša in lahko jim le čestitam. Ne smemo se skrivati. Delali smo napake, ki jih moramo čim prej odpraviti. Upam, da se bomo kaj naučili iz te tekme."

Pomaga mlajšim soigralcem

Ranilović se je v zimskem prestopnem roku kar malce presentljivo preselil iz Zavrča na Poljud. "Predsednik Hajduka me je kontaktiral in pojasnil, da si v klubu želijo izkušenega drugega vratarja, če bi prišlo do kakšnih težav prvega vratarja. Hitro je prišlo do dogovora in realizacije posla," je pojasnil 188 centimetrov visoki vratar, ki v težkih trenutkih skuša pomagati svojim soigralcem: "V svoji dosedanji karieri sem preživel že veliko turbulentnih situacij, tako da sedaj skušam pomagati mlajšim soigralcem, ki so se znašli v težkem položaju. Na treningih delamo dobro in sedaj je to potrebno še prenesti tudi na tekme."

Dolgoletni član Maribora odkrito priznava, da je hrvaška nogometna scena precej bolj zahtevna od slovenske: "Pritisk je na Hrvaškem zagotovo precej večji, saj nas vseskozi spremlja več tisoč oči. Na tribunah je več ljubiteljev nogometa. Še posebej to velja za Hajduk, ki ima najbolj zveste navijače. Posledično je tudi večja odgovornost na naših ramah, vendar z odgovornostjo rastemo. Split je prelepo mesto in le upam lahko, da bom tu užival v dobrih rezultatih svojega kluba."

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.