Šport > Nogomet
39 ogledov

Razjarjeni Fergie ni prišel na tiskovko

alex ferguson EPA
Trener Manchester Uniteda Si Alex Ferguson se po bolečem porazu proti Real Madridu v osmini finala Lige prvakov ni udeležil tiskovne konference. Namesto škotskega stratega je pred novinarje stopil njegov pomočnik Mike Phelan, ki je dejal, da stanje trenerja rdečih vragov ni primerno, da bi odgovarjal na vprašanja predstavnikov sedme sile.

Povratna tekma Lige prvakov med Manchester Unitedom in Real Madridom je minila v znamenju kontrovernezne sodniške odločitve, ki jo je legenda rdečih vragov Ryan Giggs označil za najslabšo odločitev po drugi svetovni vojni. Rio Ferdinand je po zadnjem sodniškem pisku sarkastično zaploskal delilcu pravice, zato nekdanjemu angleškemu reprezentantu grozi denarna kazen. Še bolj razjarjen je bil trener Uniteda Alex Ferguson, ki se po tekmi ni udeležil tiskovne konference - domnevno zato, da ne bi v jezi izrekel česa, kar bi kasneje obžaloval. ''Trener ni v stanju, da bi odgovarjal na vprašanja o sodniških odločitvah,'' je povedal Fergusonov pomočnik Mike Phelan. ''To, da sem tu jaz, pove veliko. Vsi smo bili priča odločitvi, ki je bila zelo stroga in glede na tekmo prav neverjetna,'' je dodal Anglež.

Mourinho: ''Izgubila je boljša ekipa''

V bran Manchester Unitedu je stopil tudi trener Reala José Mourinho, ki je po tekmi izjavil, da je izgubila boljša ekipa, in dodal, da je od svojih varovancev pričakoval boljšo igro. ''Vesel sem, da smo se uvrstili naprej, vendar sem od svoje ekipe pričakoval več. Nismo igrali dobro. Izkoristili smo 10, 15 minuti po rdečem kartonu, ko je ekipa z vstopom Modrića dobila nekaj več dinamike in kreativnosti,'' je povedal Portugalec, ki se je dotaknil tudi igre Uniteda: ''Težko mi je priznati, vendar je izgubila boljša ekipa. United nam je z desetimi nogometaši še vedno povzročal težave. Fizično so zelo močni in vedeli smo, da nas bodo napadli z vsem, kar imajo,'' je dodal Mourinho.

''Edini'' je bil zelo zadovoljen z igro vratarja Diega Lópeza, ki ga je označil za najboljšega igralca na zelenici. ''Diego je bil najboljši igralec na tekmi. Ko igraš tekmo z enajstimi proti desetim in je najboljši igralec vratar, potem nisi nadzoroval tekme, tako kot bi jo moral,'' meni 50-letnik, ki jezo Alex Fegusona smatra za povsem razumljivo. ''Vem, kako se počuti. Pred dvema letoma sem se počutil povsem enako, ko je bil proti Barceloni izključne Pepe. Takrat je bilo sicer drugače. Nogometaš Barcelone je igral, medtem ko Arbeloa ni,'' je povedal Mourinho.

Angleški mediji: United žrtev velike tatvine

jose mourinho nani | Avtor: EPA EPA
Angleški mediji so se dan po porazu Manchester United razpisali o sporni sodniški odličitvi, ki je rdeče vrage vsaj posredno oropala dostojne možnosti za preboj med najboljši osem ekip Lige prvakov. ''Jeza v njihovih očeh pove vse. Nogometaši Uniteda so bili žrtve velike tatvine,'' piše Daily Telegraph.

''Turški sodnik Cuneyt Cakir je prikazal nekaj dvomljivih odločitev na obeh straneh, v nadaljevanju tekme pa je izgledalo, kot da izgublja nadzor,'' dodaja The Times.

''Prvič po sezoni 1995/1996 v četrtfinalu Lige prvakov ne bo nobenega angleškega kluba. Arsenal lovi visok zaostanek proti Bayernu (1:3) in se bo na Allianz Areni soočili z nemogočo nalogo. Kar se je zgodilo nocoj (tekma Man United in Real Madrida, op. a.), ne gre pripisati slabostim ekipe, ki je večino časa dominirala Real,'' dodaja The Sun. Naslovnica v časniku The Mirror se glasi ''Ogoljufani'', v Daily Mail ''Oropani'', Daily Telegraph pa svoj prispevek začenja z ''Obupani''.

Odzivi na rdeč karton Nanija:

alex ferguson | Avtor: EPA EPA
''Težka odločitev za sodnika, toda velikokrat smo že videli, da je proti desetim lahko še težje igrati,'' - nogometaš Reala Xabi Alonso

''Nocoj bo Alex Ferguson upravičeno jezen. Sodniška odločitev je spremenila tekmo,'' - trener Evertona David Moyes

''Mislim, da je bila odločitev pravilna. Ni pomembno, ali je Nani to storil namerno. Zavedati se mora igralcev okrog njega. Ali misli, da bo imel 20 metrov samo zase?'' - nekdanji nogometaš Manchester Uniteda Roy Keane

''Nihče od Realovih nogometašev tega ni pričakoval in rdečega kartona niso zahtevali. Nani ga ni videl in tega ni hotel storiti. Ni šlo niti za rumen kartonl'' - nekdanji igralec Liverpoola Dietmar Hamann

''Sodniki so popolnoma ubili Manchester United'' - nekdanji angleški kapetan Gary Lineker.

''Sodniki so uničili odlično srečanje. Ne vem, kaj je videl, da je dosodil neposredni rdeči karton,'' nogometaš Marseilla Joey Barton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.