Šport > Nogomet
15 ogledov

"Real bo osvojil Ligo prvakov"

Dejan Djuranović pričakuje Real na evropskem vrhu. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Dejan Djuranović meni, da bo Real s Josejem Mourinhem znova stopil na evropski nogometni vrh. Robert Pevnik je slavje Interja pričakoval in je navdušen nad "mesečno" formo Diega Milita.

Jose Mourinho je med vrsticami jasno povedal, da odhaja v Real. Na sprejemu v Milanu, ko je Interjeve nogometaše pričakalo 40.000 navijačev, pa ga ni bilo.

Dejan Djuranović, ki je nekdaj z Mariborom nastopal v Ligi prvakov, zdaj pa je oglednik Domžal, je prepričan, da bo Real s Josejem Mourinhem stopil na evropski vrh: "Mourinho ima zelo močno karizmo, poleg znanja in strokovnosti. Real mu bo verjetno tudi izpolnil želje po okrepitvah. Letos je bil Real korak za Barcelono v Primeri Division, pričakujem pa, da bodo cilji najvišji tudi v Ligi prvakov. Verjamem, da z Mourinhem tako velik klub, kot je Real, lahko poseže v sam vrh – osvoji Ligo prvakov."

Vlado Badžim je o odhodu "Special Ona" povedal: "Takšne igre Mourinho v Realu ne bo smel ponoviti, ker bodo odgovorni takoj v zraku. Tudi če daš sto golov, ni dovolj. Težijo k odprtemu nogometu. Nikakor ne bo smelo priti v poštev, da bo Real v podrejenem položaju, kot je bil Inter. Mourinho se bo moral prilagoditi. Gotovo pa mu bo izziv poskusiti še s tretjo ekipo osvojiti Ligo prvakov."

Se Primorska veseli Interjevega naslova? "Inter na Obali ni tako priljubljen, predvsem zaradi svojega catenaccia, obrambne igre. Mourinho je pokazal, da se lahko strnjeno brani. Celo rokometno, na devetih metrih. Bili so zelo kompaktni. Eto'o je dokazal, da lahko igra tudi levega bočnega. Podredil se je ekipi in vračal globoko nazaj."

Roberta Pevnika razplet finala Lige prvakov ni presenetil: "Že pred tekmo sem napovedal Interjevo zmago, saj menim, da je trenutno kakovostnejša ekipa. Poleg tega pri Bayernu ni igral Franck Ribery. To se je poznalo. Inter je bil taktično dovršen, vidno je, da črno-modre Mourinho vodi zelo dobro.“

Zanimalo nas je, ali bi ob Riberyjevem igranju lahko bilo drugače. "Z Riberyjem bi bile možnosti 50:50, tokrat pa je bil Bayern precej nemočen, Inter je vseskozi nadzoroval igro in zasluženo zmagal. Inter ima par napadalcev, pri katerem ne veš, koga bi pokrival bolj. Na ta način je mogoče prebiti vsako obrambo in to se je tudi pokazalo. Diego Milito je v super mesečni formi in tudi Inter je v najpomembnejšem trenutku pokazal največ,“ je komentar za zurnal24.si sklenil Pevnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.