Šport > Nogomet
4 ogledov

''Real je bolj obseden z LP kot United''

ruud van nistelrooy EPA
Nizozemski napadalec Ruud van Nistelrooy, ki je v svoji karieri igral tako za Real Madrid kot Manchester United, na četrtfinalni tekmi Lige prvakov med angleškim in španskim prvoligašem ne bo imel svojega favorita. Nizozemec je prepričan, da bosta usodo v prvi vrsti krojila Cristiano Ronaldo in Robin van Persie.

V sredo se bosta na Santiagu Bernabéu v četrtfinalu Lige prvakov pomerila Real Madrid in Manchester United. Po mnenju nekdanjega napadalca obeh nogometnih velikanov Ruuda van Nistelrooya so z Ligo prvakov bolj obsedeni Madridčani. ''Liga prvakov je večja obsesija za Real kot za Manchester,'' je povedal Nizozemec, ki bo navijal za obe strani. ''Za koga bom navijal? Nemogoče se je odločiti. To je tako, kot če bi poskušal izbirati med svojima otrokoma in tega ne morem. Rad imam obe ekipi in moja naklonjenost je razdeljena,'' je povedal 36-letnik, ki je v najmočnejšem nogometnem tekmovanju dosegel kar 60 zadetkov.

ruud van nistelrooy | Avtor: EPA EPA
''Prepričan sem, da bom šel na Bernabéu. Potovanje sem že na načrtoval in ogledali si bomo pomemben obračun. Bernabéu in Liga prvakov sta izjemna. Iz Manchestra bo prišlo veliko navijačev, ki bodo fanatično podpirali svoje igralce. Na igrišču bosta dve odlični ekipi. V Madrid grem z namenom, da uživam v tekmi,'' je dodal Van Nistelrooy, ki verjame, da bodo o zmagovalcu odločale malenkosti.

''Obe strani sta močni v napadu. Real je v zadnjih tednih naredil velik napredek. Razen tekme proti Granadi so bili zelo močni. Dobro so igrali proti Barceloni, ko je bilo to potrebno. Tekmo bodo odločile malenkosti,'' je prepričan Nizozemec, ki je za konec dodal: ''Favorita ni. Ključnega pomena bo forma Cristiana Ronalda in Robina van Persieja. Nekdo od njiju bo odločil.''


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.