Šport > Nogomet
149 ogledov

Real s hat-trickom Benzemaja ponižal Barcelono

Real Madrid Epa
Real Madrid se je z visoko zmago nad večnim rivalom (4:0) uvrstil v finale kraljevega pokala.

Real Madrid se je sinoči uvrstil v finale španskega kraljevega pokala prvič po letu 2014. Francoski napadalec Karim Benzema s tremi goli in Vinicius Junior sta poskrbela za zmago s 4:0 na stadionu Camp Nou, kjer je domača Barcelona izpadla s skupnim izidom 1:4.

Na prvi tekmi je edini gol v lastno mrežo zabil na Bernabeu in Barca je domačo tekmo začela s prednostjo. Vinicius je v prvi minuti sodnikovega dodatka v prvem polčasu skupni izid v golih izenačil. Benzema, lastnik zlate žoge iz lanskega leta, je nato dokončal delo z zadetki v 50., 58. in 80. minuti.

S tem hat-trickom je izločil 31-kratne pokalne zmagovalce iz Barcelone, Madridčani pa se bodo v finalu 6. maja za naslov pomerili s Osasuno, ki je bila boljša od Athletica Bilbaa s skupnim izidom 4:1.

Kraljevi Real je pokal osvojil devetnajstkrat, visoko pa je slavil v petem "el clasicu" v tej sezoni in ima zadnjo priložnost, da osvoji katerega izmed domačih pokalov. Barca ima pred njim na čelu prvenstva 12 točk prednosti in je že osvojila superpokal.

To je bil 254. dvoboj Reala in Barcelone, klub iz španske prestolnice ima 102 zmagi, 100 jih je vpisala Barca, 52 tekem je bilo neodločenih.

Real Madrid | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice