Šport > Nogomet
2574 ogledov

Messi in Ronaldo se bosta srečala na letališču

ronaldo cavani
1/12
Epa Cristiano Ronaldo in strelec obeh golov za Urugvaj Edinson Cavani.
Nogometna superzvezdnika sta se v razmaku nekaj ur poslovila od svetovnega prvenstva.

Urugvajci so v osmini finala svetovnega prvenstva izločili aktualne evropske prvake Portugalce (2:1). Le nekaj ur po izpadu Lionela Messija se je od Rusije poslovil še njegov rival Cristiano Ronaldo.

Urugvajska reprezentanca se bo v četrtfinalu pomerila s Francijo, ki je izločila Argentino (4:3).

 | Avtor: Epa Epa
Potem ko so Francozi popoldne končali pot Messija in Argentine, se je zvečer moral od te vzhodne velikanke posloviti še njegov večni tekmec. Čeprav so Portugalci predvsem v drugem polčasu več napadali, pa so Urugvajci pokazali, da so zahteven tekmec, z dvema goloma Edinsona Cavanija, ta je moral v 74. minuti iz igre zaradi poškodbe, so se prebili med najboljših osem ekip, kjer se bodo za vstop v polfinale merili s Francozi.

Urugvajci so hitro povedli. Že v sedmi minuti sta Cavani in Luis Suarez izpeljala lepo akcijo, po Suarezovi podaji z leve strani je z glavo zadel Cavani za 1:0. Suarez je imel v 22. minuti novo priložnost, ko je sprožil s prostega strela, a je bil Rui Patricio na mestu.

Portugalski vratar sicer ni imel veliko dela, prav tako ne na drugi strani Fernando Muslera, saj so ob portugalski pobudi v polju Urugvajci skrbno zapirali vse poti proti svojim vratom. Ronaldo, ki je 38. zaigral na SP, s čimer se je na vrhu izenačil z Nemcem Bastianom Schweinsteigerjem, je sprožil zgolj en nevarnejši strel, s katerim urugvajski vratar ni imel težav.

 | Avtor: Epa Epa
V drugem polčasu je najprej v 52. minuti poskusil Raphael Guerreiro, a žogo poslal čez gol, isti igralec pa je tri minute pozneje po kotu z leve strani podal pred urugvajski gol, kjer je bil najvišji Pepe in izid poravnal.

A Urugvajci so hitro spet prešli v vodstvo, v 62. minuti se je drugič na tekmi med strelce vpisal Cavani, ki je zadel s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora.

V 70. minuti je Bernardo Silva po napaki Muslere prišel do strela, a žogo poslal čez gol namesto v prazno mrežo. V nadaljevanju so Portugalci pritiskali, a pravega zaključnega strela niso sprožili.

Šele v 85. minuti je od daleč streljal Manuel Fernandes, a je Muslera žogo ujel. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli Portugalci v peti minuti sodniškega dodatka, a je Muslera dobro posredoval po poskusu Ricarda Quaresme.

SP 2018, izločilni boji, osmina finala:

Urugvaj - Portugalska 2:1 (1:0)
Cavani 7., 62.; Pepe 55.

Komentarjev 1
  • matermila 10:48 01.julij 2018.

    Bo letališče dovolj veliko?

Sorodne novice