Šport > Nogomet
43 ogledov

Rooney razbremenil pritisk na Van Gaala

juan mata david de gea EPA
Manchester United je zabeležil prvo zmago po osmih tekmah, ko je na domačem Old Traffordu z 2:1 ugnal Swansea City. Arsenal je premagal Newcastle (1:0), Liverpool pa izgubil proti West Ham Unitedu (0:2).

Manchester United je v 20. krogu angleškega prvenstva premagal Swansea City (2:1) in prekinil črno serijo, ki je načela zaupanje v trenerja rdečih vragov Louisa van Gaala.

Obiskovalci tekme na Old Traffordu v prvem polčasu niso videli zadetkov,  v 47. minuti pa je domače v vodstvo popeljal Anthony Martial. V 70. minuti je za izenačenje poskrbel Gylfi Sigurðsson, zmago pa je Unitedu priigral Wayne Rooney, ki je s petko postavil končnih 2:1.

Leicester City je po remiju z Manchester Cityjem v prejšnjem krogu tokrat iztržil le točko na domači tekmi z AFC Bournemouthom (0:0). Arsenal je na Emiratesu gostil Newcastle United in zmagal z golom Laurenty Koscielnyja, ki mu je asistiral Olivier Giroud. Topničarji imajo zdaj na ligaški lestvici dve točki prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Za razočaranje v taboru Liverpoola so poskrbeli nogometaši West Ham Uniteda, ki so doma slavili z 2:0. Med strelce sta se vpisala Michail Antonio in Andy Carroll. Redsi so vpisali poraz po dveh zmagah in se na ligaški lestvici nahajajo na skromnem osmem mestu.

Premier League, 20. krog, izidi:

West Ham United : Liverpool 2:0 (1:0)
Arsenal : Newcastle United 1:0 (0:0)
Leicester City : AFC Bournemouth 0:0 (0:0)
Manchester United : Swansea City 2:1 (0:0)
Norwich City : Southampton 1:0 (0:0)
Sunderland : Aston Villa 3:1 (1:0)
West Bromwich Albiom : Stoke City 2:1 (0:0)
Watford : Manchester City 1:2 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.