Šport > Nogomet
1053 ogledov

Rožman osramočen: "Česa takšnega še nisem doživel."

simon rožman Epa
Rijeka je pod taktirko slovenskega strateg Siona Rožmana doživela blamažo proti Dinamu.

Zagrebčani so na tekmi 15. kroga hrvaške 1. HNL v gosteh s petardo nadigrali Rijeko (0:5) in ji prizadejal najhujši poraz na domačem igrišču v zgodovini tega derbija. Rijeka ima na petem mestu lestvice zdaj že 12 točk zaostanka za vodilnim Dinamom.

Slovenski strokovnjak Simon Rožman, ki je na Reki nasledil nekdanjega trenerja Olimpije Igorja Bišćana, je po debaklu na Rujevici priznal, da gre za najhujši poraz v njegovi trenerski karieri.

Usodnih je bilo že uvodnih 20 minut, v katerih so gostje zabili kar tri gole.

"Čestitke Dinamu za zmago. Boljši so bili v vseh segmetnih igre. S fanti sem se pogovarjal, kako naprej. Tako visok poraz je zagotovo boleč in treba bo narediti določene spremembe za prihajajoče tekme. Vse boste videli ob pravem času," je napovedal Rožman.

"Nekateri igralci niso bili dovolj predani, to moramo rešiti v slačilnici. Situacija zagotovo ni dobra. Na domačem igrišču pred domačimi navijači moramo biti boljši," je dodal.

Komentiral je namigovanja, da se je tekme lotil preveč napadalno. "Če pogledamo položaje igralcev, ko smo prejeli štiri od petih golov, se dobro vidi popolna nedisciplina v igri. Za kazen smo dobili štri gole v dobrih 20 minutah," je pojasnil.

Na lestvici najhuših porazov je nedeljski pristal povsem na vrhu. "Še nikoli v življenju kot trener nisem doživel takšnega poraza. Zagotovo ne v samo 20 minutah," je povedal in dodal, da se z upravo (še) ni pogovarjal.

"Drugi polčas ni bil tako slab. Res je tudi, da je Dinamo nekoliko popustil, a naša igra ni bila tako kritična. Moje besede bodo ostale v slačilnici, a fantje so naredili to, kar smo se dogovorili ob polčasu," je optimistično zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice