Šport > Nogomet
363 ogledov

Rudonja se je vrnil v Olimpijo

Mladen Rudonja Profimedia
Oseminštiridesetletni nekdanji nogometaš je za slovensko reprezentanco odigral 65 tekem in dosegel en gol.

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je v svoje vrste dobila starega znanca. Funkcijo športnega direktorja v klubu bo spet opravljal nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, so potrdili v ljubljanskem kolektivu.

Rudonja je funkcijo športnega direktorja opravljal že v času trenerja Igorja Bišćana. Takrat si je po poročanju slovenskih medijev Rudonja želel, da Bišćan ostane trener, saj so zeleno-beli pod njegovim vodstvom osvojili naslov prvaka ter tudi pokalno lovoriko.

Toda šef ljubljanskega kluba Milan Mandarić se je takrat odločil zamenjati Hrvata in za trenerja imenovati Ilijo Stolico, Rudonja pa se je poslovil od kluba.

Rok Kronaveter Dvoboji Šport Slovenski nogometni klubi so odigrali prve tekme

Primorec je sicer z Mandarićem začel sodelovati pri Portsmouthu, nato sta bila sodelavca tudi v Leicestru in Sheffieldu, v Sloveniji pa sta pred leti združila moči v Kopru.

Oseminštiridesetletni nekdanji nogometaš Kopra, Izole, Zagreba, Olimpije, Marsonie, Gorice, Primorja, Saint-Truidenseja, Portsmoutha, Apollon Limassola in Anorthosisa Famaguste, je za slovensko reprezentanco odigral 65 tekem in dosegel en gol. Tega je na veselje slovenskih navijačev zabil Romuniji v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2002 in ji zagotovil pot na takrat prvi mundial.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice