Šport > Nogomet
374 ogledov

Slovenski nogometni klubi so odigrali prve tekme

Rok Kronaveter twitter NK Maribor
Po dolgem premoru slovenski nogometni klubi spet na tekmah.

Nogometni prvoligaši so po dolgem premoru, nazadnje so igrali 8. marca, začeli pripravljalne tekme za nadaljevanje sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije. Med drugimi sta na igrišče stopila tudi branilec naslova Maribor in trenutno vodilna ekipa zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene lige Olimpija.

Olimpija, ki bo pol leta brez poškodovanega Vitje Valenčiča, je igrala proti Aluminiju in zmagala z 1:0, potem ko je z enajstmetrovke zadel Endri Čekiči.

Mariborčani so pod vodstvom novega trenerja Sergeja Jakirovića v Ljudskem vrtu po podaljšani, 120-minutni tekmi premagali Nafto s 3:1. Lendavčani so povedli, Mariboru pa so nato zmago priigrali Alexandru Cretu, Rok Maher in Felipe Santos.

Domžale so z 1:0 odpravile Roltek Dob, potem ko je najstrožjo kazen ob koncu tekme unovčil Janez Pišek, Bravo pa je s 6:0 odpravil Brinje Grosuplje, Martin Kramarič, Mustafa Nukić, Roko Baturina, Aljoša Matko, Almin Kurtović in Žan Trontelj so bili strelci.

Stadion Bonifika, NK Koper NZS Šport V drugi ligi brez tekem, v prvo napreduje star znanec

Povratnik v prvo ligo s sezono 2020/21 Koper pa je že v petek z 2:0 odpravil Dekane. Klubi bodo pred nadaljevanjem sezone, ki se bo začelo 5. junija, odigrali še po nekaj pripravljalnih obračunov.

V 26. krogu bosta 5. junija na sporedu tekmi Aluminij - Mura (19.00) in Celje - Rudar (21.00), 6. junija bo obračun Tabor - Olimpija (18.00), 7. junija pa še Bravo - Triglav (18.00) in Domžale - Maribor (20.30).

Na lestvici po 25 od 36 krogov vodi Olimpija s 50 točkami pred Celjem in Aluminijem (po 45), Mariborom (43), Muro (38), Taborom iz Sežane (29), Bravom (28), Triglavom (27), Domžalami (26) in Rudarjem iz Velenja (10).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice