Šport > Nogomet
1065 ogledov

S kamnom razbil lobanjo! Za las ostal brez medalje na SP, zdaj mora v zapor

Ilias Chair Profimedia
Z nogometno reprezentanco Maroka je osvojil četrto mesto na zadnjem svetovnem prvenstvu, zdaj mora v zapor, ker je človeku s kamnom razbil lobanjo.

Belgijsko sodišče je presodilo. Maroški nogometni reprezentant in član ekipe Queens Park Rangers Ilias Chair je bil obsojen na leto dni zapora zaradi incidenta izpred štirih let, ko je tekom svojega dopusta v Franciji s kamnom zlomil lobanjo vozniku tovornjaka. Nogometaš se lahko na odločitev sodišča še pritoži.

Do grozljivega dogodka je prišlo, ko se je z bratom in prijatelji želel odpraviti na vožnjo s kajaki. Prišlo je namreč do prepira, kdo se bo prvi vkrcal na avtobus, ki je turiste vozil do destinacije, na prevoz pa je čakala še druga skupina. Vse skupaj je eskaliralo do te mere, da je Chair pograbil kamen in žrtev udaril v glavo.

Chairova žrtev, tovornjakar "Nils T.", je utrpel hude poškodbe, saj mu je nogometaš zlomil lobanjo, tako da je bil nemudoma v kritičnem stanju prepeljan v bolnišnico v Reimsu. Ko je prišel dovolj k sebi, so nesrečnega voznika tovornjaka prepeljali v domačo Belgijo, kjer je še dolgo celil poškodbo, posledice pa naj bi čutil še danes.

Ilias Chair | Avtor: Profimedia Profimedia

V Belgiji rojeni 26-letni Chair sicer igra na poziciji ofenzivnega vezista, pri vsega 19 letih pa se je iz Belgije preselil v Anglijo, kjer vsa ta leta brani barve Queens Park Rangers. Je ključni igralec nekdanjega angleškega premierligaša, za katerega je zbral že 223 nastopov in dosegel 32 zadetkov.

Od leta 2021 je tudi redni član maroške nogometne reprezentance, za katero je zbral 12 nastopov in dosegel en zadetek. Bil je tudi član ekipe, ki je leta 2022 v Katarju osvojila četrto mesto. Svoj edini nastop na tekmovanju je zabeležil ravno na tekmi za tretje mesto, ko je Hrvaška premagala Maroko z 2:1.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice