Šport > Nogomet
18 ogledov

S kung fu udarcem nad Hrvata

Tim Wiese je v mladosti očitno obiskoval ure karateja. Žurnal24 main
Brutalni prekršek Werderjevega vratarja Tima Wieseja, ki je v lanski sezoni z nogo v vrat udaril napadalca Hamburga Ivico Olića, še vedno odmeva v nemških in hrvaških medijih.
 
 

V Hamburgu so vame metali vžigalnike in razbite steklenice Jägermeistra.

Tim Wiese

 
Vratar Werderja iz Bremna Tim Wiese je napadalca HSV Hamburga , sicer člana hrvaške reprezentance, Ivico Olića v slogu kung fu borca porušil v 32. kolu prejšnje sezone. Z nogo ga je udaril v vrat, na srečo pa se je Olić izmazal zgolj z modricami. Nemška policija je proti Wieseju zaradi prijave neznanega moškega sprožila preiskavo zaradi kriminalnega dejanja povzročanja težkih telesnih poškodb, nekateri nemški mediji pa so omenjali tudi poskus umora. Wiese je na policiji v 30-minutnem pogovoru povedal, kaj se je zgodilo, policija pa je zaslišala tudi hrvaškega napadalca. Olić je povedal, da ne razume, zakaj je Wieseja neznanec prijavil policiji, ter da nima zaradi incidenta nikakršnih travm: "Policiji sem povedal, da nimam travm ter da mi ni jasno, zakaj se to dogaja."



Legendarni predsednik Bayerna iz Münchna Franz Beckenbauer je prekršek Wieseja ocenil kot poskus umora, medtem ko so ekstremni navijači Hamburga Wieseju grozili s smrtjo. "Grozili so mi s smrtjo. To je zelo žalostno. V Hamburgu so vame metali vžigalnike in razbite steklenice Jägermeistra. Toda kaj naj naredim, s tem moram živeti," se sprašuje Wiese, ki se je prek medijev javno opravičil Oliću za svoj prekršek. Žal pa mu je, da se ni Oliću ob prvi priložnosti osebno opravičil na igrišču: "Moja napaka je, da se mu nisem takoj opravičil. Pred dnevi sem ga klical, a ga nisem dobil. Zato sem mu poslal sporočilo, v katerem sem mu napisal, da mi je žal in da tega nisem storil namerno ter da mu v naslednjih tekmah želim vse najboljše."  
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.