Šport > Nogomet
14 ogledov

Sarma: "Ne pričakujte, da smo Brazilija!"

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Samir Handanović Mišo Brečko Mark
1/20
Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je pod taktirko novega selektorja Slaviše Stojanovića v sredo opravila prvi trening. Po povratku iz Kidričevega so slovenski reprezentanti na Ptuju spregovorili o prvih vtisih in pričakovanjih pred torkovo tekmo proti Združenim državam Amerike. "Ni se veliko spremenilo, a po prvem treningu je težko ocenjevati," je povedal vratar Samir Handanović.

"Strinjam se s tem, da so ambicije in cilji na visoki ravni. Ne morete pričakovati, da smo mi Brazilija, ampak da z neko borbenostjo in pristopom, ki nikoli ne sme manjkati v Sloveniji, igro spravimo na višjo raven. Popraviti moramo prekinitve v obrambi in napadu ter iti naprej. Mislim, da sem optimist. Ne vem, zakaj ne bi imeli visokih ciljev," se je pred novinarskimi mikrofoni spraševal vratar Samir Handanović. Skupaj s soigralci je opravil prvi trening pod vodstvom novega selektorja Slaviše Stojanovića, treningi in spoznavanje z njegovim načinom dela pa bodo trajali vse do torkove tekme z Združenimi državami Amerike v Stožicah.

"Jaz ga (Stojanovića, op. a.) sicer že poznam, ampak to je bil šele prvi trening, težko je kaj reči. Ni se veliko spremenilo. Igralci so vsi profesionalci in vedo, kaj morajo delati, to pa je tudi najbolj pomembno. V teh dneh se bomo tisti, ki se med seboj ne poznamo, še spoznali, potem pa bomo videli, kaj od nas zahteva tudi selektor," je nadaljeval Handanović. Skupaj z reprezentanti je prvič treniral tudi Mariborov vezist Aleš Mertelj, po letu in pol dolgi odsotnosti pa se je vrnil tudi Darijan Matić. Reprezentanci se bosta po četrtkovi tekmi mladih reprezentanc Slovenije in Litve pridružila še Rene Krhin in novinec Dejan Lazarević. O odsotnosti Roberta Korena, Milivoja Novakovića in Aleksandra Radosavljevića je Handanović še povedal:

"Moje mnenje je, da je v Sloveniji premajhna baza igralcev, tako da je težko kaj veliko menjati. Mislim, da so tudi ti fantje, ki so bili zraven in ki so bili izbrani, dokazali, da si zaslužijo igrati za Slovenijo, saj smo dosegli nek uspeh. Gotovo bo čas pokazal, kaj bo vse to prineslo, gotovo pa imamo dovolj časa, da se pripravimo na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Vedno sem za najboljše. Ni pomembno, ali so mladi ali stari."

Šuler: Ne vidim velikih sprememb

Tudi branilec Marko Šuler je priznal, da je za ocene novega selektorja še prezgodaj, saj je večina na igrišču Aluminija pod Stojanovićevo taktirko vadila prvič v karieri. "Kasneje bo precej lažje govoriti, kaj je drugače kot prej," je povedal Šuler. "Kot igralec prideš sem poskušat naredit najboljše, dvignit formo, če nisi v najboljši formi, na vse ostalo pa kot igralec nimaš velikega vpliva. Klapa smo, vedno smo bili. Vzdušje je kljub novemu selektorju in veliko novih fantov zelo sproščeno in na isti ravni kot prej. Zaenkrat ne vidim velikih sprememb."

"Obudili smo stare občutke na treninge Domžal," se je metod nekdanjega trenerja spomnil Zlatan Ljubijankić, medtem ko za Josipa Iličića menjavanje trenerjev ni nič posebnega: "Nekaj novega. Na to sem se navadil, ker že v klubu menjamo trenerje. Ena sprememba je, upam, da bo pozitivna. Zaenkrat so vtisi dobri in upam, da se bo to nadaljevalo."

Komentarjev 2
  • Stelix777 13:40 10.november 2011.

    jz bom reku da če ni dnarja ni muske... kot drugo bi pač rad povedu da ne znajo izkoristet šanse k jo dubijo... marsikdo se ne bo strinju tuki z mano sam žoga more it naprej ne pa da jo ...prikaži več matrate in matrate in pol na konc gol dubite hja... ne gre to tko fantje... sicer pa tud jz sam ne prčakujem da bi bli brazilija al pa španija al pa kkšna portugalska... ker u primerjavi rajš njih gledam kokr vas k na usaki tekmi k dubite prložnost jo ne znate izkoristet... kar je res je res...če mi pa kdo ne vrjame naj si pa ogleda tekme pa bote vidl... in zdej bomo videl kaj se je spremenil pa kko bo šlo na prijatelski tekmi proti ZDA...

  • kurt 21:34 09.november 2011.

    Sarma, mi od te reprezentance ne pričakujemo več nič--svoje ste odšpilali..nam je to jasno, samo tebi in ostalim v repki še ni kapnilo.