Šport > Nogomet
70 ogledov

Saudijci poskrbeli za bes ob minuti tišine

Avstralija EPA
Pred tekmo kvalifikacij za SP med Avstralijo in Saudovo Arabija je bila napovedana minuta tišina za žrtve terorizma v Manchestru in Londonu. Vedenje nogometašev z arabskega polotoka je ujezilo mnoge.

Reprezentantje Saudove Arabije so poskrbeli za ogorčenje med minuto tišine za žrtve terorističnih napadov v Angliji. Medtem ko so se Avstralci zbrali na sredini igrišča, se objeli in čakali na minuto tišine, njihovi tekmeci tega niso storili.

Avstralska nogometna zveza je pred tekmo želela počastiti žrtve v Londonu, med njimi sta bila tudi dve Avstralki. Predstavnik avstralske zveze je dejal, da so jim pred tekmo sporočili, da Saudijci v minuti tišine ne bodo popolnoma sodelovali.

"Poskušali smo se dogovoriti z azijsko nogometno zvezo in zvezo Saudove Arabije za minuto tišine, oboji so se strinjali z njeno izvedbo. So nam pa Saudijci sporočili, da minuta tišine ni v skladu z njihovo tradicijo in da se bodo le umaknili na svojo polvico igrišča ter spoštovali naše običaje."

Po besedah saudijskega tabora njihova tradicija nalaga, da namesto minute tišine molijo ali darujejo v dobrodelne namene. Tisti, ki se ne strinjajo s to obrazložitvijo, so spomnili na decemberski dogodek, ko so nogometaši saudijskega Al-Ahlija sodelovali pri minuti tišine pred tekmo z Barcelono.

Tekma se je sicer končala z zmago gostiteljev s 3:2. Avstralci pa so tako vse bližje uvrstitvi na svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto v Rusiji.

Komentarjev 12
  • Gigiiinjo 09:05 09.junij 2017.

    ti vse pove o tem kakšen je povprečen muslič.

  • kapibara 09:02 09.junij 2017.

    Dokler bo musli vera imela Ketman oziroma Takija, bo hinavska dvolična vera in to tudi vsi njeni verniki !!Pa kav se sploh še pečejo , z bilo čim,z musliči ???

  • Omega_v6 08:51 09.junij 2017.

    Še en dokaz več,da vse države z večinskim muslimanskim prebivalstvom podpirajo napade po Evropi!! Ampak evropski politiki so gluhi in slepi ter še kar naprej vozijo muslimane v Evropo neglede nato kaj se bo zgodilo z lastnim narodom!! To niso ...prikaži več predsedniki evropskih držav ampak izdajalci lastnih narodov!!