Šport > Nogomet
2268 ogledov

Še lani igralec sezone, zdaj v Mariboru navdih za žaljive grafite

Rudi Požeg Vancaš Profimedia
Eden najbolj vidnih igralcev Maribora skupaj s soigralci dviguje formo po slabem začetku sezone.

Maribor se po sedmih tekmah PLTS nahaja na drugem mestu, točko za vodilno Muro ter z enakim izkupičkom kot Olimpija in Tabor Sežana.

V štajerski prestolnici so navijači po šokantnem izpadu iz Lige Evropa in skromnih predstavah v prvenstvu že povzdignili glas in nogometaše poklicali na zagovor, nekaterih so se lotili tudi individualno.

Rudi Požeg Vancaš, ki je v Ljudski vrt prišel lani poleti iz Celja kot najboljši igralec PLTS v sezoni 2018/19, je med tistimi, ki so pokazali manj od pričakovanj. Vijoličasta desetica je na sobotnem obračunu pri Gorici (0:4) vpisala svoj prvi zadetek sezone, Belokranjec je dodal še eno asistenco in tako nakazal dvig forme.

Leon Sever Tabor Sežana Video Šport Z golom skoraj s sredine zabil zadnji žebelj v ljubljansko krsto

V preteklih dneh se je na enem od mariborskih stanovanjskih blokov pojavil grafit, ki je Požeg Vancaša namesto za "desetko" oklical za "baletko". Avtor(ji) najbrž ni(so) imel(i) v mislih tega, da bi Požeg Vancaš lahko igral za madridski "beli balet", ampak da je na zelenici premalo oster in odločen.

Rudi Požeg Vancaš | Avtor: Profimedia Profimedia

Otrok metliške Kolpe, ki je kot kadet prestopil v Domžale, nato pa kot 21-letnik v Celje, je v pogovoru za EkipoSN pojasnil, da so se ga kritike dotaknile.

"Jasno, da takšne stvari vplivajo. Lahko pozitivno, lahko negativno. To se mi nikdar ni dogajalo. Ko malce razmišljaš o vsem skupaj, ugotoviš, da imajo navijači razloge za takšno početje. Izpadli smo iz Evrope, nismo dobro startali v ligo," je pojasnil Požeg Vancaš.

"Počasi jim bomo morali začeti vračati na igrišču, drugače ne gre," je za EkipoSN dodal vezist z dvema nastopoma za slovensko člansko reprezentanco.

NK Maribor 1. SNL Šport Mariborčani končno suvereni, njihov nekdanji soigralec zablestel v Kopru

Maribor bo že v torek igral tekmo Pokala Slovenije proti velenjskemu Rudarju, v soboto pa bo na svojem igrišču v okviru 8. kola PLTS gostil Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice