Šport > Nogomet
618 ogledov

Šeško že na prvi uradni tekmi za Leipzig do prestižne lovorike

Benjamin Šeško Profimedia
Red Bull Leipzig je v nemškem superpokalu s tremi goli Danija Olma ugnal Bayern München.

Nogometaši Leipziga so v nemškem superpokalu s 3:0 (2:0) ugnali Bayern München na njegovi Allianz Areni in osvojili prvo tovrstno lovoriko, Bavarci pa so ostali pri desetih. Vse tri gole je dosegel španski reprezentant Dani Olmo.

V začetni postavi Leipziga ni bilo zdajšnjega slovenskega reprezentanta Benjamina Šeška, nekdanji Kevin Kampl pa se je poškodoval na ogrevanju.

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia
Tudi angleškega nogometnega reprezentanta Harryja Kana, ki je nedavno prestopil iz angleškega Tottenhama za rekordno vsoto v zgodovini bavarskega kluba, ni bilo v prvi enajsterici. Kane je tekmo začel na klopi Bayerna in je v igro je vstopil v 64. minuti, ko je na zelenico na drugi strani prišel tudi Šeško.

Le tri minute pozneje je maroški reprezentant Nousair Mazraoui igral z roko v svojem kazenskem prostoru, enajstmetrovko je minuto pozneje izvajal Dani Olmo in dosegel še svoj tretji zadetek na tekmi za končnih 3:0.

Gostje so sicer izjemno začeli, že v drugi minuti je bil uspešen Olmo, nato pa je v 44. minuti povišal prednost gostov na 2:0. Šeško je imel v 70. minuti lepo priložnost, da bi dosegel prvi gol na uradni tekmi za nov klub, a je uspešno posredovala domača obramba, v 88. pa je po njegovem protinapadu posredoval domači vratar. Le minuto pozneje je streljal z roba kazenskega prostora mimo leve vratnice.

Bayern je tako ostal pri rekordnih desetih superpokalih, uspešen je bil v letih 1987, 1990, 2010, 2012, 2016, 2017 in 2018 ter nato trikrat zaporedoma leta 2020, 2021 in lani. Borussia Dortmund jih ima na drugem mestu šest, Leipzig pa je po lanskem porazu v drugem nastopu osvojil svojo prvo superpokalno lovoriko in tretjo skupaj po dveh osvojenih nemških pokalih v prejšnjih dveh sezonah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice