Šport > Nogomet
418 ogledov

Šešku in kolegom ni uspelo, po preobratu izpadla tudi Barca

Benjamin Šeško Profimedia
Znanih je osem ekip, ki so si skozi kvalifikacije izborile nastop v osmini finala evropske nogometne lige..

Med 16 najboljših v drugem najmočnejšem evropskem nogometnem pokalu so se uvrstili še Bayer Leverkusen, Juventus, Sevilla, Sporting Lizbona, Manchester United, Union Berlin, Roma in Šahtar Doneck. Tekmece bodo dobili v petek na žrebu v Nyonu.

Poslastica play offa je pripadla Manchester Unitedu, ki je na domačem stadionu premagal Barcelono z 2:1 in napredoval s skupnim rezultatom 4:3. Enako kot na prvi tekmi so prvi zadetek dosegli Katalonci - Robert Lewandowski je bil natančen z najstrožje kazni (18.), Angleži pa so do zmage prišli v drugem polčasu, ko sta bila uspešna Fred (47.) in Antony (73.).

Angel di Maria je bil junak Juventusa. Argentinec je dosegel tri zadetke, tako da so Italijani izločili Nantes s skupnim izidom 4:1. Di Maria je prvi gol zabil že po petih minutah igre, drugega je dosegel z bele točke v 20. minuti, tretjega pa je dodal v 78., ko so Francozi že imeli igralca manj na terenu.

Šestkratni zmagovalci drugorazrednega evropskega klubskega tekmovanja, nogometaši Seville, so premagali PSV Eindhoven s 3:2. Prvo tekmo so dobili s 3:0, drugo pa izgubili 0:2. Nizozemci so drugi zadetek dosegli v 95. minuti.

Sporting je zlahka preskočil danski Midtjylland - tokrat je zmagal s 4:0, skupno 5:1, Roma je bila boljša od Salzburga - Benjamin Šeško je v igro vstopil v 74. minuti, Union Berlin pa je preskočil Ajax.

Dve tekmi sta se končali po dodatnem času oziroma enajstmetrovkah. Bayer Leverkusen in Monaco sta dvakrat igrala 3:2, na koncu so napredovali Nemci, Rennes in Šahtar Doneck, ki sta bila po 180 minutah izenačena na 2:2, pa sta se razšla z zmago Ukrajincev.

Izidi, povratne tekme:                                       1. tekme

Monaco - *Bayer Leverkusen       2:4 (1:2, 2:3) po 11-metrovkah 3:2
Nantes - *Juventus               0:3 (0:2)                      1:1
PSV Eindhoven - *Sevilla         2:0 (0:0)                      0:3
Midtjylland - *Sporting          0:4 (0:1)                      1:1
*Union Berlin - Ajax             3:1 (2:0)                      0:0
*Manchester United - Barcelona   2:1 (0:1)                      2:2
*Roma - Salzburg                 2:0 (2:0)                      0:1
Rennes - *Šahtar Doneck          2:2 (0:0, 1:0) po 11-metrovkah 1:2

opomba: ekipe označene z * so se uvrstile v osmino finala evropske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice