Šport > Nogomet
22 ogledov

Šimundža: Pozitivna energija nas žene naprej

Šimundža Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Maribor v 3. krogu čaka gostovanje pri Zulteju Waregemu. Vijoličasti so se na belgijsko misijo odpravili v sredo z mariborskega letališča. Začetni žvižg na stadionu Jana Breydela sledi v četrtek ob 21.05.

Varovanci Anteja Šimundže so pozitivno nastrojeni pred dvobojem z belgijskim Zultejem Waregemom, dodatno motivacijo jim je vlila tudi visoka zmaga s 5:0 v prvi ligi proti Krki. Vsekakor pa želijo Štajerci popraviti vtis s tekme proti angleškemu Wiganu (1:3).

Novi trener Šimundža je za belgijsko misijo določil 20 igralcev, med potniki v Belgijo so: Jasmin Handanović, Marko Pridigar, Martin Milec, Aleksander Rajčević, Arghus Soares Bordignon, Nejc Mevlja, Damjan Vuklišević, Mitja Viler, Željko Filipović, Aleš Mertelj, Goran Cvijanović, Amir Dervišević, Matic Črnic, Petar Stojanović, Dejan Mezga, Ranko Moravac, Pablo Ceppelini, Marcos Tavares, Nusmir Fajić in Jean Philippe Mendy. Po bolezni Damjan Bohar in Timotej Dodlek še nista nared za tekmovalne napore, Aleš Mejač je poškodovan. Dodaten pregled je pokazal, da je raztrganina stegenske mišice manjša in bo že lahko začel z aktivnostmi lažje obremenitve. Poškodba je v sklepnem delu priprav ustavila tudi Dejana Trajkovskega, ki ga ni bilo med potniki v Belgijo.

"Naredili smo korak naprej"

"Vsi upamo, delamo za to in se želimo prikazati v najboljši možni luči. Pripravljeni smo na eno težko in zahtevno tekmo. Odziv igralcev na treningih je bil zelo dober, tako glede pripravljenosti in želje kot žrtvovanja, in v vsakem primeru iščem pozitiven rezultat; poskušali bomo iztržiti največ, kar je možno. Fantje so dokaj pozitivno nastrojeni – želijo si dokazovanja in prinesti to tako želeno točko ali kaj več v Maribor že zato, ker so bili pred tem tudi nesrečni porazi. Enostavno moramo biti zelo močni, se znati odzvati na netipične situacije, in mislim, da lahko potem z optimizmom čakamo tekmo," je načrte pred odhodom v Belgijo razkril vodja mariborskega strokovnega štaba.

"Tekmo z Wiganom smo proučili, upam, da se s prejšnjih tekem učimo na napakah za naslednje tekme. Vsekakor verjamem, da smo, tudi glede na zadnjo tekmo in nasprotnika, naredili korak naprej, da smo bližje evropski dinamiki in iz tega stališča lahko govorimo o neki pozitivni energiji, ki nas drži in sili naprej," je bil optimističen glavni trener vijolic.

Mezga: Gremo na zmago, imamo kakovost in moč

Mezga Ivelja Maribor Olimpija večni derbi Ljudski vrt | Avtor: Nino Verdnik Nino Verdnik

Šimundža je imel priložnost iz prve roke, še kot igralec, spoznati belgijski nogomet: "Filozofija belgijskega nogometa se v tem času ni spremenila, dosti raje napadajo, kot branijo, in tukaj vidim našo priložnost, da damo en gol več kot oni." Mariborčani so glede vrednosti ekipe in proračuna v primerjavi z belgijskim tekmecem v primanjkljaju: "Še vedno pa mislim, da to ne pomeni, da smo slabši. Želimo dokazati, da smo boljši, spoštujemo nasprotnika, da bomo priznali, da je boljši, pa ne. Vsi si želimo zmagati, vsi želimo iti naprej, na tekmo bomo šli maksimalno motivirani in ambiciozni," je sklenil Šimundža.

"Gremo na zmago, le z zmago ostanemo v igri za uvrstitev v naslednji krog, tako da ne moremo veliko razmišljati o čem drugem, samo zmaga velja," ni puščal veliko dvomov o mariborskih načrtih Mezga. "V tem trenutku razmišljamo le o naši igri, imamo kakovost, moč, lahko odigramo dobro. Vemo, da Belgijci igrajo ofenzivni nogomet ter puščajo nekaj prostora, kar bomo poskušali izkoristiti, in upam, da bo to dovolj za zmago. Imajo dobre posameznike, tako da se nam obeta težko gostovanje. Igrati moramo disciplinirano v obrambi, poskušati v nasprotnih napadih in dati gol. Zanašamo se lahko na izjemno formo Mendyja, Tavaresa, Milca, ki lahko v vsaki minuti rešijo tekmo," je pred odhodom še dejal hrvaški vezist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.