Šport > Nogomet
712 ogledov

Slovenec izsilil podaljšek v polfinalu proti Celticu

Ester Sokler Profimedia
Slovenski napadalec je zatresel mrežo škotskemu velikanu.

V polfinalu škotskega polfinala sta se pomerila Celtic in Aberdeen, pri slednjem je dvoboj na klopi začel tudi 25-letni slovenski napadalec Ester Sokler. Brestaničan je v igro vstopil v 79. minuti, ko je njegovo moštvo zaostajalo z 1:2. Dobrih deset minut kasneje je poskrbel za svoj najlepši trenutek v dresu kluba z vzhodne škotske obale.

Po izjemno natančni podaji kanadskega veterana Juniorja Hoiletta je v 90. minuti najvišje skočil na drugi vratnici in okroglo usnje poslal za hrbet nekdanjega angleškega reprezentančnega vratarja Joeja Harta. Nekdanji član Krškega, Brežic, Celja in Radomelj je tako poskrbel za 2:2 in podaljšek. Po zadetku je stekel proti navijačem, ki so ga navdušeno pozdravili.

"Ester Sokler, junak za Dons v zadnjih trenutkih tekme. Začel je na klopi, takoj po prihodu na zelenico pa je poskrbel za veliko spremembo v igri. In zdaj je to tudi potrdil," je Slovenčev prispevek opisal televizijski komentator dvoboja.

V prvem podaljšku je imel Sokler še eno priložnost. Iz oči v oči se je znašel s Hartom, a žogo poslal mimo vrat. Najverjetneje je bil sicer v prepovedanem položaju, a stranski sodnik ni dvignil zastavice, ob morebitnem zadetku pa bi zagotovo posredoval VAR.

Dvoboj se sicer ni končal po željah navijačev Aberdeena. V 105. minuti je za velikana iz Glasgowa v polno zadel Matt O'Riley. Dons so še enkrat izenačili v 119. minuti, ko je znova podal Hoilett, tokrat pa je žogo z glavo v mrežo poslal Angus MacDonald. A po enajstmetrovkah, z bele pike je bil natančen tudi Sokler, so v finale s 6:5 vseeno napredovali nogometaši v zeleno-belih dresih.

Ester Sokler | Avtor: Profimedia Profimedia

Ester Sokler | Avtor: Profimedia Profimedia

Ester Sokler | Avtor: Profimedia Profimedia

Ester Sokler | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.