Šport > Nogomet
160 ogledov

Slovenija ostala brez napredovanja

Ep do 21 let Epa
Slovenija po visokem porazu proti Italiji končala EP do 21 let

Slovenska mlada nogometna reprezentanca je z 0:4 (0:3) izgubila tretji obračun evropskega prvenstva do 21 let v skupini B proti Italiji. V skupinskem delu prvenstva, ki ga sicer skupaj gostita Slovenija in Madžarska, so varovanci selektorja Milenka Aćimovića zasedli zadnje, četrto mesto in s tem končali nastope na EP.

Slovenski mladi reprezentanci se ni uspelo uvrstiti v izločilne boje, ki se bodo odvili med 31. majem in 6. junijem. Aćimovićevi varovanci so prvo tekmo proti Španiji 24. marca izgubili z 0:3, na drugi pa so v zadnjem delu tekme ostali brez treh točk proti Češki (1:1).

Po visokem porazu z Italijo v zadnjem krogu so zasedli zadnje mesto v skupini B. Na treh tekmah, dve sta bili v Mariboru, ena pa v Celju, so dosegli en zadetek, prejeli pa osem. V drugi del tekmovanja potujeta Španija s prvega in Italija z drugega mesta. Španci so danes ugnali Čehe z 2:0.

Slovenski nogometaši so dvoboj proti Italiji sicer dobro odprli in imeli v prvih minutah pobudo, toda Italijani so že v 10. minuti prišli do vodstva. Po lepi akciji je po strelu Tommasa Pobege od daleč Igorju Vekiću v vratih Slovenije uspelo žogo ustaviti, Sven Šoštarič Karić pa jo je odbil le do Giulia Maggioreja, ki je z levico premagal Vekića.

Italijani so kaznovali tako rekoč vsako nenatančno podajo Slovenije. Po eni izmed teh je Luca Ranieri v 19. minuti s podajo iz igre vrgel celotno obrambno vrsto Slovenije, Giacomo Raspadori pa je ena na ena mirno matiral Vekića.

Naslednja kazen je prišla hitro. V 24. minuti je Žan Zaletel v kazenskem prostoru zrušil Davideja Frattesija, najstrožjo kazen pa je zanesljivo za 3:0 pretvoril najboljši posameznik tekme Patrick Cutrone. Slednji je imel po slabem posredovanju Vekića še drugo enajstmetrovko v 45. minuti, a se je vratar Brava odkupil za svojo napako in strel ubranil.

Ep do 21 let | Avtor: Epa Epa

Vmes je imel najlepšo priložnost za Slovenijo Aljoša Matko. V kazenskem prostorju je preigral svojega čuvaja, vratar Marco Carnesecchi pa je odlično posredoval.

Kljub trojni menjavi Slovenije na začetku drugega dela, so znova pretili Italijani in v 50. minuti povišali vodstvo. Vekić ni mogel ustaviti odličnega strela od daleč Patricka Cutroneja, ki je tako le prišel do drugega zadetka.

Nato so se Italijani pomaknili v obrambo, Slovenci pa so prišli do nekaj strelov. Žan Zaletel je bil nenatančen z glavo, Adam Gnezda Čerin pa z levico od daleč. V 63. minuti je poskusil še Dejan Petrović, a zgrešil cilj.

V nadaljevanju se je nekajkrat izkazal še Vekić, ki je Cutroneju dvakrat preprečil "hat-trick". Italijani so v 82. minuti ostali le z desetimi v polju, ko je rezervist Riccardo Marchizza prejel drugi rumeni karton, a rezultat se ni več spremenil. Slovenija je na sedmih tekmah z italijanskimi vrstniki zabeležila le en remi, šestkrat pa je izgubila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.