Šport > Nogomet
5411 ogledov

Šok in kaos v Parizu, Mbappe v solzah, zapele so pesti

Profimedia
Kylian Mbappe se je poškodoval v finalu francoskega pokala. V PSG-ju se bojijo, da je njegove sezone konec. Mladi zvezdnik se je na stadion vrnil z berglami.

Nogometaši PSG-ja so v finalu francoskega pokala pred približno 5000 navijači na športnem objektu Stade de France premagali St. Etienne (1:0).

Edini zadetek na tekmi je v 14. minuti dosegel Neymar.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
St. Etienne je od 30. minute igral z nogometašem manj, potem ko je bil zaradi grobega prekrška nad Kylianom Mbappejem izključen Loic Perrin.

Glavni sodnik je imel na izrazito fizični tekmi ogromno dela, saj je poleg rdečega kartona pokazal še devet rumenih, tri na strani PSG-ja in šest nogometašem poraženega moštva. 

Po mesarskem prekršku Perrina je na zelenici prišlo do prerivanja in skorajšnjega pretepa med igralci obeh ekip. Razočarani Mbappe je prizorišče zapustil v solzah, v drugem polčasu pa se je vrnil z berglami in močno obvezanim gležnjem. Po najbolj črnih predvidevanjih je njegove sezone konec, kar bi pomenilo velik udarec za francoskega prvaka. Že čez teden dni ga namreč čaka tekma francoskega ligaškega pokala, čez manj kot tri tedne pa obračun lige prvakov z Atalanto, ki v zadnjem obdobju navdušuje v italijanskem prvenstvu. Odsotnost Mbappeja bi bila precejšen hendikep za evropske slave sestradanega francoskega velikana.

kylian mbappe | Avtor: Epa Epa

"Zaskrbljeni smo zanj, upamo, da ni nič resnega. Nadaljevati moramo s pripravami, čaka nas osvajanje lovorik. Šli bomo dan za dnem," je povedal Mbappejev soigralec Marquinhos, trener Thomas Tuchel pa je na to temo dodal: "Zmagali smo, kar je dobro, a to je bila draga zmaga. Za zdaj nimam informacij o poškodbi. Vsi smo zaskrbljeni."

Loic Perrin je bil sprva kaznovan z rumenim kartonom, po posvetu z videotehnologijo VAR pa se je sodnik odločil za izključitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.