Šport > Nogomet
20708 ogledov

Šok za Šeška tik pred derbijem z Bayernom

Benjamin Šeško Profimedia
Šok v nemški bundesligi: RB Leipzig, za katerega brcata slovenska nogometaša Kevin Kampl in Benjamin Šeško, se je razšel s športnim direktorjem.

"RB Leipzig je nagnal Maxa Eberla," je udaren naslov nemškega Bilda. S senzacionalnimi naslovi ne zaostajajo niti ostali nemški mediji, kar kaže na to, da gre za vse prej kot pričakovano novico. 

Še posebej zato, ker RB Leipzig že jutri na domačem igrišču (18.30) čaka veliki derbi z Bayernom. "Prekinitev sodelovanja je bila popolno presenečenje," dodajajo pri Bildu. V Leipzigu razloge za prekinitev sodelovanja opravičujejo s tem, da "je manjkalo identifikacije s klubom"

"K tej odločitvi nas je pripeljalo pomanjkanje predanosti klubu. To se dogaja povsem neodvisno od sprememb v moštvu in športnih rezultatov," so v četrtouvrščeni ekipi bundeslige (za vodilnim Bayernom zaostajajo vsega točko) zapisali v sporočilu za javnost, potem ko so le 25 ur pred velikim derbijem z Bayernom odpustili Eberla. 

Tega so v preteklih dnevih povezovali z vlogo športnega direktorja Bayerna in kot na Twitterju poroča Skyev novinar Florian Plettenberg, je zdaj prav Eberl glavni kandidat za prevzem funkcije športnega direktorja Bayerna. Eberl je k RB Leipzigu prišel lani, in sicer se je k rdečim bikom preselil iz Borussie Mönchengladbach.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Šustet 09:13 01.oktober 2023.

    In zakaj je zdaj Šeško v šoku, a mu je slabo, ali ga je strah tekme z Bayernom, ali šok sam tako?????? 😄(polpismeni pisuni)

  • marialorca 11:59 30.september 2023.

    Šok v nemški bundesligi: RB Leipzig, za katerega brcata slovenska nogometaša Kevin Kampl in Benjamin Šeško, se je razšel s športnim direktorjem." RB Leipzig je nagnal Maxa Eberla," je udaren naslov nemškega Bilda. **** Morda razumem narobe. Max Eberl je ...prikaži več bil vrsto let "Gerd Mueller iz Leipziga" in zdaj sta Kevin in Benjamin ŠOKIRANA, ker bosta morala, zaradi svojih plač, "nadomestiti" za Maxa vsaj 40 golov na sezono, ker Eberli ni več v igri.