Šport > Nogomet
739 ogledov

Sprejeta revolucionarna odločitev

Premier League žoga Simbolična fotografija.
O tem, kar so Angleži že dalj časa govorili, so danes tudi sprejeli.

O tem, kar so Angleži že dalj časa govorili, so danes tudi sprejeli. Skrajšali so poletni prestopni rok, ki se bo tako od sezone 2017/18 naprej končal namesto 31. avgusta po novem 9. avgusta, sezona 2018 pa se bo začela 12. avgusta. Omenjena sprememba zaenkrat velja zgolj za angleški nogomet.

Predlog angleške Premier League je bil, da bi se prestopni rok na Otoku končal preden klubi začnejo s tekmovanjem, idejo pa je v sredo uradno podprl tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Letos se je prestopni rok kot po navadi končal 31. avgusta, ko so klubi že odigrali tri prvenstvene kroge.

aleksander čeferin Trgovanje Šport Čeferin podprl predlog za revolucionarno spremembo

Odgovorni v klubih so o spremembi datuma prestopnega roka glasovali danes in predlog podprli. Zadeva bo lahko zanimiva tudi za druge lige, zdaj ko se je za ta korak odločila najbogatejša liga na svetu, v kateri so klubi samo letos poleti za okrepitve porabili več kot 1,5 milijarde evrov.

S spremembo bo Premier League izšla iz okvira Mednarodne nogometne zveze, ki je določila prestopne roke. Ob tem bo še vedno možno prodati igralce v klube drugih lig, ki imajo daljše prestopne roke. Sicer se o skrajšanem prestopnem roku pogovarjajo tudi v drugih ligah.

javier tebas Ostra kritika Šport "PSG in Neymarja smo ujeli pri uriniranju v bazen"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.