Šport > Nogomet
34 ogledov

Stvari so šle predaleč

Celtic Rangers lutke navijači Facebook
Večni škotski derbi je postregel z neljubimi scenami.

V soboto sta se po petih letih na prvenstveni tekmi udarila glasgowška mestna rivala Celtic in Rangers. Precej bolj uspešni so bili zeleno-beli, ki so slavili visoko zmago (5:1).

Kot ljubitelji nogometa dobro veste, ima rivalstvo med kluboma globoke politične in verske korenine, katoliški "kelti" nikoli niso skrivali sovraštva do protestantskih "rangerjev" in obratno. A na sobotnem derbiju so se nad eno od navijaških gest mnogi zgrozili. 

Med srečanjem na stadionu Parkhead so navijači Celtica namreč z ene od tribun odvrgli dve napihljivi lutki, ki sta bili v pozi obešencev. Ena je imela okrog vratu šal v barvah Rangersov. Lutki sta viseli pred delom tribune, kjer je bil razobešen ogromen transparent z napisom: To je to, fantje, to je vojna!

Da bi bilo vse skupaj videti še bolj neokusno je poskrbel datum tekme - 10. september. Gre namreč za svetovni dan preprečevanja samomora.

Na svetovni dan preprečevanja samomora 

Mnogi so iskali natančne razloge za takšno gesto nekaterih navijačev Celtica. Eni pravijo, da so s tem želeli podražiti rivale zaradi "smrti" njihovega kluba pred leti, ko je zaradi finančnih težav odšel v peto ligo. 

Drugi trdijo, da je bilo vse skupaj namenjeno nekdanjemu igralcu Rangersov Krisu Boydu, katerega brat si je pred tednom dni vzel življenje, toda škotski mediji so po stikih z navijači zapisali, da to ne drži.

Svoje nestrinjanje z "lutkovno predstavo" so na družbenih omrežjih izrazili številni navijači Celtica in poudarili, da so šle stvari tokrat predaleč.  

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.