Šport > Nogomet
21 ogledov

Tako besen ni bil vse od ...

zinedine zidane EPA
Zinedine Zidane je z reakcijo na tekmi Real Madrida in Málage spomnil na čase, ko je v finalu SP leta 2006 z glavo udaril Marca Materazzija.

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je pretežni del svoje kariere veljal za mirnega in preudarnega nogometaša, ki pa so mu občasno popustili živci. 

Najslavnejši tovrstni primer se je zgodil v podaljšku svetovnega prvenstva pred desetimi leti, ko je nekdanji francoski napadalec podlegel provokacijam Marca Materazzija in italijanskega branilca z glavo udaril v prsni koš ter si prislužil predčasni sprehod pod prho.

Zidane tudi v novi vlogi ostaja zvest svojemu temperamentu, ki občasno pokuka na plano. Nekaj takšnega se je zgodilo na ligaški tekmi z Málago, potem ko je Cristiano Ronaldo v 36. minuti zapravil enajstmetrovko. Zidana je zapravljena priložnost tako razjezila, da je besno zamahnil z roko.

Real Madrid do izteka srečanja ni več dosegel zadetka, po dobri uri igre pa je za izenačenje poskrbel Albentosa. Tekma se je končala z neodločenim izidom (1:1), s čimer je zaostanek kraljevega kluba za Barcelono narasel na neulovljivih devet točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.