Šport > Nogomet
1432 ogledov

Tako nore so številke Neymarjevega prestopa

Karim Benzema Neymar EPA
Na nogometnem tržišču se dogajajo tektonski premiki. Spodnja primerjava to le še dodatno potrjuje.

V zadnjih tednih se nogometni svet razvnema ob prestopu Neymarja iz Barcelone v Paris Saint-Germain. Francoski klub, ki v zadnjih letih deluje na pogon katarskih milijonov, bo za Brazilca odštel rekordnih 222 milijonov evrov, s tem pa več kot podvojil vsoto, ki jo je za Paula Pogbaja Juventusu plačal Manchester United.

Neymar Zaplet Šport Španska liga zavrnila odškodnino za Neymarja

Rekordna znamka se je tako v zgolj enem letu skokovito premaknila, vse pa kaže na to, da to še ni konec norega zapravljanja v letošnjem poletju.

Za oris situacije na nogmetnem tržišču, predvsem pa vrtoglavih številk ob Neymarjevem prestopu, dobro služi spodnja primerjava. Real Madrid, sicer eden največjih zapravljivcev v nogometu, je za skoraj celotno enajsterico, ki si je lani pokorila Evropo, odštel manj, kot bodo Parižani za Neymarja.

Številke so zgovorne

Prvi vratar Reala Keylor Navas je stal 10 milijonov, Dani Carvajal zgolj 1,5 milijona ob vrnitvi v matični klub, Sergio Ramos 27 milijonov, Raphaël Varane 10 milijonov, Marcelo pa 6,5 milijonov skupne evropske valute. To je praktično udarna obramba "belega baleta".

V zaključku lanske sezone so na sredini pri Realu največ igrali Luka Modrić, Casemiro in Toni Kroos. Hrvat in Nemec sta stala po 30 milijonov, Brazilec pa 6,5 milijonov. Napadalec Karim Benzema je prišel za 35 milijonov. 

Če bi pri Madridčanih Cristiana Ronalda in Garetha Bala (Valižan je pogosto poškodovan in izven postave) nadomestili z Iscom (30 milijonov) in Marcom Asensiom (3,5 milijona), potem bi sestavili zares izvrstno enajsterico, ki je skupno stala "zgolj" 190 milijonov evrov

neymar 15. rekord v 25 letih Šport Odhod Neymarja potrdil besede umrle legende

Spremembe za vse

Omenjena ekipa je tako za 32 milijonov cenejša od Neymarja. A selitev brazilskega superzvezdnika bo imela posledice za vse evropske velikane. 

Real bo tako za Kyliana Mbappéja, mladi Francoz je zablestel v vrstah AS Monaca, odštel vsaj 160 milijonov, še nekateri drugi prestopi pa bodo predvidoma presegli 100 oziroma vsaj 80 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.