Šport > Nogomet
4693 ogledov

To je najbolj skorumpirana liga v Evropi, vse se ve vnaprej

APOEL Profimedia
Ligo, kjer so igrali tudi številni Slovenci, so označili za najbolj pokvarjeno.

Španski mediji so za najbolj skorumpirano nogometno ligo v Evropi označili cipersko prvenstvo. El Confidencial, povzeli pa so ga tudi mediji na omenjenem sredozemskem otoku, kot vir te trditve navedel španske nogometaše, ki si svoj kruh služijo na Cipru. Omenjalo se je predvsem ime Jorgeja Larene, ki je do te sezone nosil dres kluba AEK Larnaca.

Tekme iz zadnjih dve ciperskih prvenstev naj bi bile sicer vir lahkega zaslužka za stavniško mafijo v Španiji. "To je raven, ki seže tudi zunaj športa, do najvišjih vrhov ciperske družbe," pravi novinar Jose Maria Olmo, ki je raziskoval celotno zadevo. 

Njegova preiskava je trajala štiri mesece, Olmo pa zatrjuje, da je nivo korupcije na Cipru neverjeten. Raven tega naj bi bila tako visoka, da se že pred sezono ve, kdo bo prvak, kdo bo osvojil pokalno tekmovanje in razvrstitev na mestih, ki peljejo v evropska tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice