Šport > Nogomet
1219 ogledov

To so podrobnosti napada Bad Blue Boysov

Bad blue boys Profimedia
Huligani Dinama so kljub prepovedi pripotovali v Atene, tekma zdaj pod vprašajem.

Pred tekmo tretjega predkola lige prvakov med AEK-om in Dinamom je v Atenah prišlo do tragičnega dogodka, ko je v napadu navijaške skupine Bad Blue Boys zumrl 22-letni Grk. Ta je po pisanju Gazzette življenje izgubil zaradi vboda z ostrim predmetom. Mladeniča so prepeljali v bolnišnico, kjer so se se zdravniki čez noč borili za njegovo življenje, a jim ga na koncu ni uspelo rešiti.

Bad Blue Boys so v grško prestolnico sicer pripotovali kljub prepovedi Uefe. Slednja je prpovedala prihod gostujočih navijačev na tekmah hrvaškega in grškega prvaka.

"Več kot 150 Dinamovih huliganov je v koloni avtomobilov prišlo v Atene. Na cesti jih je diskretno spremljala policija, a so navijači po prihodu na Attiki Odos očitno izpeljali prej dogovorjeni načrt, razbežali so se na vse strani. Veliko število se jih je zbralo na postaji podzemne železnice ISAP Irini," so zapisali pri Gazzette.

"Tam so s palicami, kamenjem, molotovimi koktejli in drugimi predmeti napadli navijače AEK-a, ki so pili kavo po treningu svojega moštva, pa tudi ostale meščane, ki so se znašli na mestu dogajanja. Pri tem je umrl 22-letnik."

Grška policija je v bližini stadiona AEK aretirala 83 oseb, ki so sodelovale v spopadu. 

Današnja tekma je po smrti domačega navijača, poškodovanih je bilo še najmanj osem ljudi, zdaj pod vprašajem.

Dinamo je v sporočilu za javnost obsodil incidente. "GNK Dinamo ostro obsoja izgrede, ki so se sinoči zgodili v Atenah. Takšni dogodki niso v skladu z vrednotami in etiko, ki jo spodbujamo kot klub in skupnost," so med drugim zapisali pri zagrebškem klubu.

Ob tem so vnovič pozvali navijače, naj ne potujejo v Grčijo: "Ponovno opozarjamo in pozivamo vse navijače Dinama, da ne potujejo na tekmo v Grčijo, saj se je Uefa v dogovoru s policijo odločila, da bosta obe tekmi minili brez gostujočih navijačev." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice