Šport > Nogomet
60 ogledov

Tokrat so se pretepali Splitčani

Torcida navijači Hajduk pretep Riga Youtube
Na Hrvaškem se že dalj časa ukvarjajo s težavnimi navijači zagrebškega Dinama, tokrat pa so nase opozorili tudi njihovi tekmeci iz Splita, ki so se v pretep zapletli v Rigi.

Splitski Hajduk se je prek latvijskega Skonta uvrstil v tretje predkolo Evropske lige, kjer jih na čelu s Samirjem Handanovićem čaka Inter. Gostovanje ponosa Dalmacije v Rigi je potekalo brez težav, za edino črno piko so poskrbeli člani navijaške skupine Torcida. Navijači, ki najverjetneje to niso, so se v centru Rige zapleteli v pretep s privrženci ruskega Zenita, s katerimi imajo še neporavnane račune izpred dveh let.

Po poročanju latvijskih medijev je bil v pretepu ranjen en policist, medtem ko je osem najbolj vročih članov Torcide končalo za zapahi. Člani Torcide so za incident poskrbeli tudi na stadionu, ko je skupina stotih navijačev želela v sektor z domačimi navijači. Policistom je vroče Dalmatince po posredovanju le uspelo spraviti na tribuno za goste, kjer so nato mirno spremljali srečanje.

Osem priprtih navijačev zdaj čaka kazenski postopek, preti pa jim tudi zaporna kazen.

Komentarjev 1
  • bla_blabla 00:50 28.julij 2012.

    In kaj so v Rigi delali navijaci Zenita??? Ziher niso prisli provocirat.....samo dalmatinci so krivi....jebite se zurnalovci...navadna golazen ste!!!