Šport > Nogomet
294 ogledov

Toliko so vredne zasedbe najboljših klubov

Liverpool Epa
Z algoritmom so izračunali, kakšne so monetarne vrednosti ekip najslavnejših nogometnih kolektivov.

Mednarodni center za športne študije (CIES) je analiziral igralski kader klubov v petih najmočnejših evropskih ligah - španski La Ligi, angleški Premier League, nemški Bundesligi, italijanski Serie A in francoski Ligue 1.

CIES je do rezultatov prišel s pomočjo algoritma, ki je v zakup vzel različne parametre. Upošteval je zadnjo ceno in aktualno plačo nogometašev, predstave v tej sezoni, starost, dolžino pogodbe in razvoj kariere.

Cesc Fàbregas Fabregas samoizolacija Video Šport Fàbregas in posledice izolacije: "J**i se tudi ti!"

Na vrhu lestvice se je znašel zaenkrat še aktualni evropski prvak Liverpool, katerega zasedba je ocenjena na 1,405 milijarde evrov. Takoj za moštvom z Anfielda je še en angleški kolektiv - Manchester City (1,361 milijarde evrov).

Za vodilnima ekipama Premier League sta španska velikana Barcelona (1,171 milijarde €) in Real Madrid (1,109 milijarde €). Elitno deseterico dopolnjujejo Chelsea (1,018 milijarde €), Manchester United (1,006 milijarde €), Paris Saint-Germain (989 milijonov €), Atlético Madrid (836 milijonov €), Tottenham Hotspur (796 milijonov €) in Juventus (790 milijonov €).

dirka s frnikolami frnikole Video Šport "Ne morem verjeti, da sem to gledal do konca"

Klub z najmanj donosno zasedbo v omenjenih petih ligah je nemški Paderborn, njegov kader je ocenjen na "skromnih" 38 milijonov evrov.

Med posameznimi nogometaši je prvo mesto po monetarni vrednosti zasedel napadalec Paris SG - mladi Francoz Kylian Mbappé z 248 milijoni evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice