Šport > Nogomet
9 ogledov

Tottenham: "Pazite na žeparje v Mariboru"

evropska liga maribor panathinaikos navijači Saša Despot
Nogometaši Tottenhama so nekaj pred tretjo uro popoldne pristali na mariborskem letališču. Dvakratni angleški prvaki bodo dan kasneje v Ljudskem vrtu igrali proti Mariboru, kjer jih bo spremljala tudi precej številčna navijaška skupina. Takole so jim svetovali na uradni spletni strani kluba (www.tottenhamhotspur.com).

"Mesto Maribor je drugo najpomembnejše mesto v Sloveniji, ponaša pa se s svojo pisano zgodovino. Ima raznoliko družbeno in kulturno življenje, slovi pa po svoji bogati vinarski tradiciji. Maribor je mesto stare trte, najstarejše trte na svetu, ki tam raste že 400 let," so zapisali na uradni spletni strani Tottenhama.

• Milanič: "Paziti na Tottenhamove rakete"
• Tottenham: ekipa sprinterjev in dobrih plesalcev

Na spletni strani kluba iz severnega Londona še navajajo, da je štajerska metropola v letu 2012 evropska prestolnica kulture, in da je mesto znano tudi po svojih športnih in rekreacijskih dogodkih svetovnega formata.

"Ima impresivno smučišče, kolesarske in pohodniške poti, skupaj s priložnostmi za nočno drsanje, plavanje, mednarodni hokej in, seveda, nogomet," nadaljujejo pri Tottenhamu. "Maribor se ponaša z zmerno klimo, tudi v zimskih mesecih, ima pa številne kavarne na prostem in restavracije, ki to izkoriščajo."

Ljudski vrt stadion visokega standarda

Za zbor pred tekmo so navijačem pripoločili Grajski trg, zaradi številnih restavracij in barov ter zgolj 15-minutne oddaljenosti od stadiona Ljudski vrt"Policija bo skozi cel dan blizu, če bodo navijači slučajno naleteli na kakšne težave," dodajajo.

Prenovljeni Ljudski vrt so označili za stadion "zelo visokega standarda", na spletni strani pa navijačem Spursov ponujajo točne informacije o tem, na katerih sektorje jih bodo namestili organizatorji, nekaj posebnih rediteljev pa bo s seboj pripeljal tudi klub sam.

"Prosimo, da se zavedate tudi, da pijanega in neprimernega obnašanja policija ne bo tolerirala in spet vas pozivamo, da to spoštujete," so jasno sporočili pri Tottenhamu. Navijače so tudi opozorili na nevarnosti mariborskih ulic.

Žeparji na mestnih avtobusih

"Zavedamo se, da vsi naši navijači potujejo v lastni režiji, zato bi vas opozorili, da pazite na žeparje, še posebej na javnem prevozu," so klasično opozorilo iz turističnih vodnikov še zapisali na strani Spursov.

"Za konec še opozorilo, da vsak, ki gre na tekmo Evropske lige, to stori kot ambasador kluba. Zelo pomembno je, da se v vsakem trenutku pokaže spoštovanje do naših gostiteljev in lokalne skupnosti. Hvala, kot vedno, za vašo fantastično podporo," so še zaključili.

Komentarjev 7
  • KOJAK 17:47 24.oktober 2012.

    Ok...tut moj komentar je "gorzen" = grozen :)

  • KOJAK 17:46 24.oktober 2012.

    Dajte članek lektorirat preden ga objavite. Sploh gorzen je prevod navodil angleškim navijačem... google translate...

  • bla_blabla 16:49 24.oktober 2012.

    vico se neo dosti mocvirnikov na tekmi, tak da ni bojazni.