Šport > Nogomet
8 ogledov

Touré favorit za najboljšega nogometaša

yaya toure EPA
Štirikratni najboljši afriški nogometaš Yaya Touré iz Slonokoščene obale je znova med kandidati za priznanje najboljšega nogometaša Afrike.

Ob zvezdniku Manchester Cityja je na seznamu še devet nogometašev, njegov glavni tekmec bo po napovedih Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang.

Napadalec Borussie Dortmund je trenutno na vrhu lestvice strelcev nemške lige skupaj z Bayernovim Robertom Lewandowskim.

Yaya Touré, vezist Manchester Cityja in dobitnik priznanja za najboljšega nogometaša Afrike v zadnjih štirih letih, pa je februarja svojo reprezentanco popeljal do naslova afriškega prvaka.

Najboljšega nogometaša, ki bo nagrado dobil 7. januarja v nigerijski Abuji, izbirajo selektorji in tehnični direktorji afriških reprezentanc.

Med nominiranci so še Andre Ayew (Gana/Swansea City), Aymen Abdennour (Tunizija/Valencia), Mudather Eltaib Ibrahim Karika (Sudan/El Hilal), Mohamed Salah (Egipt/Roma), Sadio Mane (Senegal/Southampton), Serge Aurier (Slonokoščena obala/PSG), Sofiane Feghouli (Alžirija/Valencia) in Yacine Brahimi (Alžirija/Porto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.