Šport > Nogomet
10 ogledov

Toure presegel vse rekorde

Yaya Toure je dres Barcelone zamenjal za dres Manchester Cityja. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Reprezentant Slonokoščene obale Yaya Toure je s prestopom iz Barcelone v Manchester City postal najbolje plačani nogometaš v zgodovini Premier League. Za zdaj bo na teden zaslužil 185.000 funtov.

Yaya Toure je s prestopom iz Barcelone v nesramno bogati Manchester City naredil življensko potezo. Katalonski klub je z njegovim prestopom zaslužil okoli 24 milijonov funtov. Igralec sam pa bo v petih letih zaslužil najmanj 55,6 milijona funtov. S tem bo reprezentant Slonokoščene obale postal najbolje plačani nogometaš v Premier League. Kot prvi pa bo na Otoku na teden prejemal več kot 200.000 funtov. S tem bo presegel največje zaslužkarje v Angliji – Wayna Rooneya, Franka Lamparda, Johna Terrya in Stevena Gerrarda. Toure bo prvo leto svoje pogodbe prejel 4,1 milijona funtov. V to številko pa niso všteti dodatni bonusi. Od marketinških pravic bo tako prejel 1,65 milijona funtov. Vsakič, ko se bo City uvrstil v Ligo prvakov bo prejel dodatnih 823.000 funtov. Skoraj polovico manj (412.000) pa bo prejel za vsak osvojeni naslov v Premier League ali v FA pokalu.

Za konec naj zapišemo še to, da bo Toure v prvi sezoni prejemal 185.000 funtov na teden, medtem ko bo tedensko plačo 200.000 funtov presegel aprila prihodnje leto, ko se mu bo njegova plača povečala na 221.000 funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.