Šport > Nogomet
22 ogledov

Touré se je bal Messijeve grožnje

yaya toure lionel messi EPA
Vezist Manchester Cityja, Yaya Touré, je priznal, da je Lionela Messija rotil, naj ga ne osramoti pred prijatelji in družino.

Yaya Touré je v intervjuju za BT Sport spregovoril o nekdanjemu soigralcu, ki ga je označil za najboljšega nogometaša, s katerim je imel kdajkoli priložnost igrati. Reprezentant Slonokoščene obale je bil od leta 2007 do 2010 član katalonskega velikana, nato pa je podpisal petletno pogodbo z vodilno ekipo angleškega prvenstva.

yaya toure lionel messi | Avtor: EPA EPA
Manchester City se je v zadnjih dveh sezonah Lige prvakov poslovil v osmini finala, obakrat pa je bila zanj usodna Barcelona. Touŕe je razkril svoje občutke pred obračunom z nekdanjo ekipo, na kateri je vseskozi trepetal pred ''grožnjo'' argentinskega napadalca. Messi mu je namreč obljubil, da bo na njem izvedel t.i. 'nutmeg' (podajo med nogami), kar sta na svoji koži izkusila dva njegova soigralca.

''Proti Barçi smo igrali v Ligi prvakov. V bistvu smo proti njim igrali v zadnjih dveh sezonah. Lani se je (Messi, op. a.) v garderobi pošalil, da bo izvedel 'nutmeg'. Bil sem priča, kako je to storil dvema soigralcema. Kadarkoli se mi je približal, sem v sebi vpil 'prosim, ne jaz, ne podati med nogami'. Strah me je bilo, da me bo osramotil pred mojo družino,'' je priznal Touré, ki o Argentincu govori le z izbranimi besedami.

''Messi je najboljši igralec, s katerim sem kdajkoli igral. Nekoč sem slišal Patrica Evraja in Carlosa Téveza, ki sta pravila, da Ronaldo trdo dela, a Messi je druga zgodba. Messi je genij. Naraven. Na treningu je preprost. Spreten je z žogo, vedno jo ima na nogi, a nikoli ne počne norosti. Razmišlja o tekmi. On je kot Sergio Agüero, vse poskuša narediti na lahek način in se prihraniti za tekmo,'' je dodal nogometaš Manchester Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.