Šport > Nogomet
139 ogledov

Trener Crystal Palaca po tekmi brcnil navijača

Patrick Vieira Profimedia
Iz Liverpoola prihajajo neverjetne scene, potem ko je Everton uspel rešiti svoj prvoligaški status.

Everton vsaj še eno leto ne bo najslavnejša angleška ekipa, ki bi izpadla iz domače elitne ligaške konkurence. Čeprav so bili dolgo časa v nevarnem položaju, so se po zaostalih tekmah iz njega rešili. Tokrat so na zaostali tekmi 33. kroga po preobratu s 3:2 doma premagali Crystal Palace.

Gosti so po prvem polčasu vodili z 2:0, toda Michael Keane v 54., Richarlison v 75. in Dominic Calvert-Lewin v 85. minuti so vendarle poskrbeli, da so točke ostale doma in da ima Everton krog pred koncem štiri točke prednosti pred Leedsom.

Jake Daniels Edini aktivni Šport Angleški profesionalni nogometaš priznal, da je gej: "Želim biti svoboden!"

Tega je dohitel in zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi goli prehitel tudi Burnley, ki je na zaostali tekmi remiziral na gostovanju pri Aston Villi, izid je bil 1:1. Burnleyu bi zmaga v zadnjem krogu proti Newcastlu zadostovala za obstanek, Leeds pa bo moral navijati za Newcastle in iztržiti še ugoden izid na gostovanju pri Brentfordu.

A če nas čaka med Leedsom in Burnleyem še napet dvoboj, si je Everton z zmagovitim zadetkom v 85. minuti dokončno zagotovil obstanek, navijači pa so zadetek rešitve tudi pošteno proslavili. Navijači so vdrli na igrišče ter povzročili prekinitev tekme, igrišče so prekrile dimne zavese, prava norišnica pa je nastala po zadnjem sodniškem žvižgu.

Sledila je nova invazija navijačev na igrišče, eden izmed njih pa se je spravil nad gostujočega trenerja Patricka Vieiro. Kazal mu je sredinca, ga nekaj časa žalil, nekdanjemu odličnemu francoskemu reprezentantu pa je na koncu prekipelo, poizkusil ga udariti, a je pri tem zgrešil, nato pa ga je na tla spravil kar z brco.

V dogajanje se je vmešal še en Evrtonov navijač, ki je Vieiro odrinil stran, nato pa so drugi vendarle uspeli pospremiti razburjenega Francoza z igrišča.

Zaradi svoje poteze se je Vieira že znašel pod drobnogledom vodstva lige, ki je sprožilo preiskavo, sam pa dogodka pri obveznem intervjuju po tekmi ni želel komentirati.

Se je pa zato po koncu tekme na to temo odzval trener Evertona Frank Lampard, ki je podprl svojega trenerskaga kolega: "Nisem se uspel z njim pogovoriti o tem, ker je prišlo do prave erupcije na stadionu. Toda razumem Patricka. Znašel se je na igrišču polnim naših navijačev in zagotovo mu ni bilo lahko. Vesel sem, da lahko navijači slavijo z nami na igrišču, dokler se seveda ne zgodi kaj takega, ali kaj podobnega, kot zadnjič."

S tem je Lampard ciljal na incident s tekme med Sheffield Unitedom in Nottingham Forestom, ko so navijači vdrli na igrišče, nekdanji nogometaš Foresta Billy Sharp, ki trenutno vodi Sheffield United, pa je prejel udarec v glavo od enega izmed navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.