Šport > Nogomet
171 ogledov

Tribune ne bodo več samevale

Anfield Reševalni pas/Twitter
Navijači se bodo na stadione vrnili po 17. maju.

Premier League je v sredo sporočila, da se bo v zadnjih dveh kolih angleškega prvenstva omejeno število navijačev lahko vrnilo na stadione, je poročanje angleških medijev povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Tekme v angleškem prvenstvu že od junija potekajo brez gledalcev, razen kratkega obdobja konec lanskega leta, ko je bilo dovoljeno manjše število navijačev na stadionih, preden se je število primerov okuženih z novim koronavirusom znova povečalo.

Navijači se bodo v omejenem številu na tribune stadionov znova vrnili po 17. maju v skladu z vladnim načrtom za omilitev protikoronskih ukrepov v Angliji.

Aleksander Čeferin Odločno Šport Čeferin: "Dovolj imamo strahopetcev, ki širijo škodljivo ideologijo"

"Navijači se bodo na stadione predvidoma lahko vrnili v manjšem obsegu, dokončna odločitev vlade o predvidenih pogojih pa bo objavljena najkasneje do 10. maja," so sporočili iz lige. "Po posvetovanju s klubi so se dogovorili, da tekme zaradi različnih operativnih izzivov in potrebe po doslednem pristopu ne bodo odprte za gostujoče navijače, hkrati s tem pa se bodo povečale možnosti za navzočnost domačih navijačev."

Predzadnje kolo bo na sporedu 18. in 19. maja, zadnje tekme v sezoni pa 23. maja.

Premier League je prejšnji teden potrdila, da je bil razpored tekem spremenjen, tako da lahko vsak klub pred koncem sezone odigra eno domačo tekmo s svojimi navijači.

V finalu ligaškega pokala 25. aprila je 8.000 gledalcev na tribunah gledalo, kako je Manchester City premagal Tottenham, medtem ko v finalu pokala FA ta mesec pričakujejo 21.000 navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice