Šport > Nogomet
201 ogledov

Turški kapital vse bliže, podpisano pismo o nameri

Acun Ilicali Profimedia
Vodstvo nogometnega kluba Maribor je s turškim poslovnežem Acunom Ilicalijem pismo o nameri, s katerim so opredelili vzajemni interes za skupno sodelovanje.

Začela pa se je naslednja faza z usklajevanjem skupne strategije delovanja in s konkretizacijo zadev, so zapisali Mariborčani na svoji spletni strani.

"Dosedanja prizadevanja smo nadgradili s podpisom pisma o nameri, ki opredeljuje skupne cilje bodočega sodelovanja. Določene so vse pomembne točke, podpisan dokument pa pomeni podlago za sestavo pogodbenih razmerij med obema partnerjema," je pojasnil predsednik Maribora Drago Cotar.

Izpostavil je, da vstopajo v strateško partnerstvo. "Vse poteze z naše strani so storjene po tehtnem premisleku in temeljitih raziskavah, z namenom, da omogočimo nadaljnjo rast kluba na vseh področjih, s polno odgovornostjo do blagovne znamke Maribora, navijačev in mesta. Gre za skupen projekt, ki bo zagotovil dolgoročno finančno stabilnost in uresničil visoko zastavljene tekmovalne cilje ter tudi infrastrukturni razvoj, kateri bo koristil tako članski ekipi kot tudi mlajšim selekcijam vseh starostnih skupin," je dodal Cotar.

Acun Ilicali, ki je sicer tudi lastnik angleškega Hull Cityja, si je skupaj z najtesnejšimi sodelavci 11. maja ogledal derbi v 35. krogu Prve lige Telemach, v katerem so Mariborčani premagali Olimpijo z 2:1 (1:0).

"Takoj ko sem vstopil na stadion Ljudski vrt, sem bil zelo impresioniran nad neverjetnim ozračjem, neskončno podporo in navdušenjem navijačev nad svojo ekipo. Veselim sem, da začenjam svojo pot s tako dobro vodenim klubom in navijači, ki izkazujejo svojo podporo od začetka do konca tekme. To je bila moja prva tekma Maribora, ki sem jo spremljal v živo v Ljudskem vrtu in zmaga na tako pomembnem derbiju je samo še povečala moje navdušenje ter veselje," je o tem dejal Ilicali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.