Šport > Nogomet
3147 ogledov

Udarec strele na tekmi zakrivil dve smrti

strela stadion Reševalni pas/Twitter
Vrnile so se po žoge, ko je udarila strela.

V Mehiki sta umrli dve nogometašici, ena izmed njiju je bila še mladoletna. Še tri igralke so končale v bolnišnici z opeklinami druge stopnje. Nogometašice so se med nevihto vrnile na zelenico po pozabljene žoge.

V predelu San Juan Ixtayopan v Ciudad de Mexicu je bil sicer na sporedu prvenstveni obračun, ki bi sicer moral biti odigran že prej, a je prvotni termin prestavila prekinitev zaradi koronavirusa. Tokrat so nogometašice po močnem dežju odigrale en polčas, se vrnile na zelenico, po nekaj minutah pa je bil dvoboj prekijen zaradi razmočenega terena. 

Po pisanju mehiškega el Universala so se igralke že vrnile v garderobo, ko so ugotovile, da so na igrišču pozabile žoge. Peterica deklet se je odločila vrniti po njih. Sledil je usodni udarec strele.

Na začetku meseca jo je skupil tudi mladi ruski vratar Ivan Zaborovski, šestnajstletnik pa jo je na koncu srečno odnesel. Ob udarcu strele na treningu je sicer nehal dihati, a so ga trenerji oživili z masažo srca in umetnim dihanjem. Tri tedne kasneje se je mladenič že vrnil na treninge.

Ivan Zaborovski Nogometaš Šport Pred tremi tedni ga je zadela strela, zdaj pa...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.