Šport > Nogomet
27 ogledov

Udovič: Iličić na klopi me ni presenetil

Sašo Udovič meni, da selektor Kek ve, kaj počne. (Foto: Reuters) Reuters
Po zmagi Slovenije v Tirani nad Albanijo je nekdanji nogometni reprezentant Sašo Udovič predstavo Kekovih varovancev ocenil za solidno. Časa za eksperimentiranje ni, meni Udovič.

 

"Solidna predstava Slovenije. Izpostavil bi prvi polčas, ki je bil z naše strani dober. Tak, kot je treba. Bilo smo agresivni, tudi povedli smo. Drugi polčas je z menjavami izgubil naboj, videlo se je, da gre za prijateljsko tekmo," je komentar Saša Udoviča, ki razume selektorja Matjaža Keka, da ni več priložnosti namenil nekaterim debitantom, ki jih je vpoklical v kader za prijateljsko tekmo z Albanijo.

 

 

"Časa za taktiziranje ni. Kek je morda iskal zgolj neke menjave oziroma alternative za naša ključna igralca Korena in Handanovića, ki pa bosta v kvalifikacijah po mojem mnenju začela tekmo. Jasmin Handanović je korektno zamenjal Samirja. Pri prejetem golu je bil brez moči. V tistem trenutku je bil na pravi poziciji, žoga pa je imela neugoden lok, tako da gre vsa pohvala strelcu. Korenova odsotnost je bila bolj psihološkega pomena. Na igrišču njegove odsotnosti ni bilo čutiti, Albanci na sredini niso bili agresivni," pravi nekdanji slovenski nogometni reprezentant.

 

Udović tudi ni bil presenečen, da tekme od prve minute ni začel eden od zvezdnikov Palerma Josip Iličić, ki je na zadnji klubski tekmi zabil gol. "Selektor najbolj ve, kaj išče na takih tekmah. Vprašanje je, kako je Iličić telesno pripravljen in svež. Iličić na klopi zame ni presenečenje, je pa res, da je v drugem polčasu igral od začetka in bil naš najboljši igralec. Je v izjemni formi, igra drugačen, bolj kreativen nogomet. Mislim, da Kek ve, kako je duševno in telesno pripravljen, zato je vseeno, kdaj vstopi v igro. Pomembno je, da je takrat pravi," za konec dodaja strelec 16 golov za slovensko reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.