Šport > Nogomet
36 ogledov

V polfinalu "zmenek" Milana s staro damo

Robinho El Shaarawi Nocerino EPA
Liverpool se je na povratni tekmi polfinala ligaškega pokala dvakrat vrnil proti Manchester Cityju (2:2) in si po zaslugi minimalne zmage na prvi tekmi zagotovil finale na Wembleyju. Juventus se je prek hrbta Rome brez velikega naprezanja uvrstil v polfinale italijanskega pokala, kjer se bo pomeril z Milanom. V polfinale so se po zmagi proti Interju uvrstili tudi nogometaši Napolija (2:0).

Liverpool si je napredovanje v veliki finale zagotovil z remijem na Anfieldu in s precej boljšo igro od Manchester Cityja, a sinje modre je reševal vratar Joe Hart, ki pa vseeno ni mogel preprečiti izpada svoje ekipe. Redsi so na koncu napredovali s skupnim izidom 3:2 in se bodo v finalu na Wembleyju (26. februar) pomerili s Cardiff Cityjem (izločil je Crystal Palace).

Domači so na krilih svojih navijačev začeli veliko bolje, toda Jose Enrique in Craig Bellamy nista uspela premagati Harta. Na drugi strani je z evrogolom zablestel Nigel De Jong in utišal Anfield. Liverpool se ni ustavil kljub zaostanku in v 40. minuti prišel do več kot zasluženega izenačenja. Micah Richards je v kazenskem prostoru po strelu Daniela Aggerja igral z roko, z najstrožje kazni pa je bil zanesljiv kapetan Steven Gerrard. Tudi v drugem polčasu je blestel Hart, ki je z odličnimi obrambami domače spravljal v obup. In tako kot v prvem polčasu so tudi tokrat zadeli gostje, ko je bil v 67. minuti po podaji z desne strani natančen Edin Džeko. Povsem identično kot v prvem polčasu pa so domači znova zelo hitro prišli do izenačenja. Po dvojni podaji z Glenom Johnsonom je že sedem minut kasneje zadel Craig Bellamy in poskrbel, da bo Liverpool prvič po prenovi zaigral na Wembleyju.

Juventus prek Rome v polfinale, kjer ga čaka Milan

Juventus si je zagotovil mesto v polfinalu italijanskega pokala, potem ko je s 3:0 premagal Romo, ki je srečanje končala z le desetimi nogometaši. Emanuele Giaccherini in Alessandro Del Piero sta z zadetkoma v prvem polčasu znatno olajšala delo tokrat rožnatemu Juventusu. Delo so nogometaši iz prestolnice dokončali kar sami: Erik Lamela z rdečim kartonom in Simon Kjaer z avtogolom. Stara dama bo v polfinalu igrala z Milanom, ki je v četrtkovem dvoboju s 3:1 izločil Lazio. Rimljani so sicer začeli več kot odlično in povedli že v peti minuti (Cisse), a rdeče-črni so se pred svojimi gledalci hitro vrnili v igro. Za izenačenje je deset minut kasneje poskrbel Robinho. Še tri minute kasneje, ko se je med strelce vpisal še veteran Clarence Seedorf, pa je Milan že slavil vodstvo. Zmago in s tem napredovanje v polfinale je v 84. minuti potrdil Zlatan Ibrahimović.

Cavani na San Paolu izločil Inter

V drugem polfinalu se bosta pomerila Siena in Napoli. Siena je bila v polfinalu v gosteh uspešna proti Chievu (Bojan Jokič je sedel na klopi, Boštjana Cesarja pa ni bilo v ekipi), ki ga je ugnala z 1:0. Napoli pa je na svojem San Paolu izločil Inter, ki v zadnjem času igra v sijajni formi. Za zmago Neapeljčanov je poskrbel Edinson Cavani, ki je prvič zadel v 50. minuti, ko je bil natančen z bele točke. Urugvajec pa je drugič zadel v 90. minuti po samostojnem prodoru in Interju zadal prvi poraz po osmih zaporednih zmagah.

Italijanski pokal, četrtfinale:

JUVENTUS : Roma 3:0 (2:0)
Giaccherini (6), Del Piero (30), Kjaer (90/a. g.)
RK: Lamela (68/Roma)

Chievo : SIENA 0:1 (0:0)
Destro (54)
RK: Grossi (60/Siena)

NAPOLI : Inter 2:0 (0:0)
Cavani (50/11-m, 90)

MILAN : Lazio 3:1 (2:1)
Robinho (15), Seedorf (18), Ibrahimović (84); Cisse (5)

Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:

CARDIFF CITY : Crystal Palace 4:1 (1:0, 1:0) - po 11-metrovkah /0:1/
Gardner (7/ag)
RK: McCarthy (78/Crystal Palace)

LIVERPOOL : Manchester City 2:2 (1:1) /1:0/
Gerrard (40/11-m), Bellamy (74); De Jong (31), Džeko (67)

// - izida prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.