Šport > Nogomet
42 ogledov

Van Gaal s pogledom prestrelil novinarja

louis van gaal EPA
Manchester United je zabeležil tretji zaporedni ligaški poraz, ki naj bi s trenerskega stolčka dokončno odnesel Louisa van Gaala.

Nizozemskemu strategu, ki je na tiskovni konferenci pred tekmo s Stoke Cityjem zahteval opravičilo novinarjev, je znova spodletelo.

Tretji zaporedni poraz in začasno šesto mesto na ligaški lestvici naj bi zadostovali, da se Van Gaal poslovi od Old Trafforda in predčasno odide v zasluženi pokoj. Trener rdečih vragov je pred tekmo 18. kroga priznal, da United nujno potrebuje zmago, potem ko so v prejšnjem krogu doma izgubili proti Norwich Cityju (1:2).

Nogometaši Man Utd so brez zmage ostali še na šesti zaporedni tekmi in prvič po letu 1961 vpisali štiri zaporedne poraze (tri v Premier ligi in enega v Ligi prvakov).

Srečanje na stadionu Britannia sta že v prvem polčasu odločila Bojan Krkić in Marko Arnautović, ki sta domačim zagotovila dva gola prednosti. V drugem polčasu je Van Gaal na igrišče poslal Wayna Rooneyja, ki je med drugim priskrbel lepo podajo Marouaneju Fellainiju, vendar Belgijec priložnosti ni znal izkoristiti.

S porazom naj bi se Van Gaalova zgodba v ekipi, ki jo je prevzel iz rok Davida Moyesa, nesojenega naslednika Sira Alexa Fergusona, naposled končala. Strateg si je po koncu tekme vzel nekaj trenutkov in pomahal navijačem - gesta, ki so jo nekateri razumeli kot poslednje slovo.

Kljub namigovanjem pa Van Gaal vztraja, da še ni rekel zadnje besede. ''To vprašanje se vedno pojavi v takšnih trenutkih. Imam podporo kluba. To mi govorijo. Javna naznanila me ne zanimajo. Klubu me ni treba odpustiti, za to lahko poskrbim sam. Želim se pogovoriti z odborom, osebjem in igralci, ne pa z vami,'' je povedal Van Gaal.

Nizozemec je bil po tekmi zelo slabo volje, ker je moral znova odgovarjati na novinarska vprašanja. Njegovo počutje še najbolje povzame ubijalski pogled, ki ga je ob koncu intervjuja namenil svojemu izpraševalcu. Če bi pogled ubijal ...

Premier League, 18. krog:

Stoke City : Manchester United 2:0 (2:0)
AFC Bournemout : Crystal Palace 0:0 (0:0)
Aston Villa : West Ham United 1:1 (0:1)
Chelsea : Watford 2:2 (1:1)
Liverpool : Leicester City 1:0 (0:0)
Manchester City : Sunderland 4:1 (3:1)
Swansea City : West Bromwich Albion 1:0 (1:0)
Tottenham Hotspur : Norwich City 3:0 (2:0)
Newcastle United : Everton 0:1 (0:0)
Southampton - Arsenal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.