Šport > Nogomet
1653 ogledov

Večer golov in preobratov je dal prva polfinalista

Jan Oblak Profimedia
V polfinalu lige prvakov bosta zaigrala Borussia Dortmund in PSG.

Povratni četrfinalni tekmi med Borussio Dortmund in Atletico Madridom ter Barcelono in PSG-jem so zaznamovali številni preobrati. Med dvoboji so bili na dobri poti za napredovanja nekaj časa prav vsa moštva.

Na stadionu Camp Nou in Westfalenstadionu so najprej tako do ugodnega rezultata prišli gostitelji, nato gostje, na koncu pa je Nemcem pred domačimi navijači uspel še en preobrat za napredovanje, Barceloni pa ne. Borussia je drugi dvoboj proti Janu Oblaku in njegovim kolegom dobila s 4:2 (skupaj 5:4), PSG je v gosteh slavil s 4:1 (skupaj 6:4).

Nemci ob koncu strli Špance

V Dortmundu so Španci naleteli na precej drugačen Dortmund kot na prvi tekmi, kjer so bili Nemci nevarni šele ob koncu dvoboja. Tokrat je moral Oblak po nevarnem strelu Marcela Sabitzerja posredovati že v drugi minuti, pozneje pa je ustavil še poskus Karima Adeyemija.

Madridčani so se bolj posvečali branjenju prednosti, edino resno priložnost v prvem delu je imel že v tretji minuti Alvaro Morata.

Domači pa so pritiskali in v le petih minutah zadeli dvakrat. Najprej je po slabem posredovanju obrambe Atletica do strela že močno z leve strani s petih metrov prišel Julian Brandt, Oblak se je sicer uspel dotakniti okroglega usnja, vendar je to vseeno končalo v mreži. Še preden so si Španci opomogli, so doživeli še en udarec. V 39. minuti je po precej podobni akciji z leve strani za 2:0 zadel še Ian Maatsen.

Nadaljevanje je bilo sprva povsem drugačno; najprej je Matts Hummels nesrečno posredoval pred svojim golom in že v 49. minuti z avtogolom omogočil znižanje Atletica.

Madridčani so izenačili in v skupnem seštevku spet vodili v 64. minuti, ko je po dveh obrambah vratarja Gregorja Kobla žogo v tretjem poskusu Angelu Correi le uspelo poslati v gol.

Angel Correa | Avtor: Profimedia Profimedia

A sledil je še en preobrat. Najprej je v 71. z glavo v vratnico in potem v gol meril Nicklas Füllkrug, le tri minute pozneje pa je bil z roba kazenskega prostora natančen še Sabitzer.

Za nov preobrat je Špancem zmanjkalo moči.

Dober začetek Kataloncev, nato rdeč karton

Barca je terensko premoč prepustila gostom, ki so na prvi tekmi doma klonili z 2:3 ter so tako potrebovali zmago v gosteh. Sprva posebej nevarni niso bili. Prvi so celo zadeli domači, v 12. minuti je bil Raphinha na pravem mestu pred golom po prodoru Lamina Yamala in je žogo le potisnil v gol.

Pozneje je imel lepo priložnost še Robert Lewandowski, a meril tik nad prečko. Zvezdnik gostov Kylian Mbappe je bil blizu golu v 28. minuti, ko je en strel ubranil vratar Marc Andre ter Stegen, drugega pa uspešno zaustavil branilec Jules Kounde.

A v 29. minuti je blaugrana ostala le z desetimi možmi, posredovanje Ronalda Arauja, ki je ustavljal prodor Bradleyja Barcole, je sodnik ocenil za prekršek za rdeči karton.

Številčno premoč so Parižani spremenili v zadetek v 39., ko je nekdanji član Barce Ousmane Dembele po podaji Barcole natančno meril z desetih metrov.

Ousmane Dembele | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem delu je PSG hitro prišel še do enega gola; V 54. minuti je bil ter Stegen premagan ob močnem strelu Vitinhe od daleč. V naslednji akciji je Ilkay Gündogan za Barco zadel vratnico, le pet minut zatem pa je po posredovanju Joaa Cancella nad Dembelejem sodnik pokazal še na belo točko za Parižane. Zanesljivi izvajalec enajstmetrovke za 3:1 je bil Mbappe.

Za Barco je imel v 74. še eno priložnost Lewandowski, a se je izkazal vratar tekmecev, Parižanom pa je do konca kljub ne najbolj prepričljivi predstavi uspelo ubraniti prednost in s tem skupno zmago. To je nazadnje z golom po protinapadu v 89. minuti dokončno potrdil Mbappe.

V sredo bosta na sporedu še preostali povratni tekmi četrtfinala. Münchenski Bayern bo doma gostil Arsenal (2:2), branilec naslova Manchester City pa na Etihadu madridski Real (3:3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice